Нищо не е решено. Ако беше решено, още вчера щяхме

...
Нищо не е решено. Ако беше решено, още вчера щяхме
Коментари Харесай

Шкварек: ПП-ДБ получиха като подарък цялата власт и им се услади, местят темата към регулаторите

„ Нищо не е решено. Ако беше решено, още през вчерашния ден щяхме да имаме край. Но огромното нещо е решено – ще има държавно управление. Имената в листата с министри бяха толкоз разумни за ГЕРБ, че чаках да прочета и това на Делян Добрев. Това съобщи пиар специалистът Пепи Димитрова пред Нова тв.

„ Денков сподели, че за пръв път вижда описът с министри. Когато се демонстрира 12 часа преди крайния период, това значи напрежение. Ако това е описът, сигурно ще има отстъпления. Може да има промяна на министри. За мен е абсурден опитът да бъде заменен Тодор Тагарев. Той е индивидът, гарантиращ този курс на страната, надалеч преди да стане министър ”, счита политологът проф. Светослав Малинов.

Кристиян Шкварек, политолог, разяснява: „ Съмнявам се, че на мястото на Тагарев ще пристигна някой антиТагарев. Скандално е, че преди 9 месеца влязохме в обстановка, в която по-малкият сътрудник е с съвсем цялата власт. Имам подозрения доколко поръчките на Тагарев изцяло дават отговор на дейностите му и на качеството на работата му. ”

Нидал Алгафари, пиар специалист, уточни: „ Ако не си договорят регулаторите и министрите, по-късно ще имат доста тежки проблеми. Със сигурност претендентите ще са експерти, към този момент е въпрос дали ще има номера на Бойко Борисов или този на Кирил Петков в телефона си. ”

Според Димитрова е доверчивост фиксацията за независимостта на хората в регулаторите.

„ Предложенията за регулаторите би трябвало да дойдат от партиите, само че по-късно институциите ги пазят. Ще имаме един по-добре работещ Съвет за електронни медии, да вземем за пример ”, добави Малинов.

Шкварек акцентира, че в западните страни контролът е в това, че ти знаеш с кое политическо предопределение е някой. „ Когато той стартира да прави неща, сходно на Пепи Еврото и Нотариуса, партията стартира да носи политически вреди. ” 

„ Аз избирам да знам, че този прокурор е персонално назначен от Борисов. Така ще знам, че отговорност за дейностите му носи Борисов ”, съобщи от своя страна Алгафари.

„ Сега ще има три центъра на властта – Борисов, Петков-Василев и Пеевски-Чакъров. Какъв им е казусът Движение за права и свободи да взе участие с техни фрагменти? Явно всички желаят да ги вкарат скрито, а не очевидно ”, сподели още той.

„ Продължаваме промяната ” и „ Демократична България ” получиха голям подарък преди 9 месеца – цялата власт след загуба на избори. Сега им се услади и по тази причина се мести тематиката към регулаторите, сякаш те останаха единствената идея на ПП-ДБ, от която не отстъпиха ”, счита Шкварек.


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР