Нищо не е приключило. Фактът, че не се договорихме да

...
Нищо не е приключило. Фактът, че не се договорихме да
Коментари Харесай

Борисов: Има страх от разширяване на ЕС

Нищо не е завършило. Фактът, че не се договорихме да има документално решение на Съвета демонстрира, че голямата част от страните са за европейската вероятност на Република Северна Македония и на Албания. Това съобщи министър-председателят Бойко Борисов в Брюксел.

Премиерът посочи, че е регистрирана голямата работа, свършена от двете страни. " Нашата поддръжка постоянно са я имали " , безапелационен беше Борисов.

" Да, има боязън от разширение - подобен е разногласието. Но по никакъв метод нито Берлинският развой, нито този развой е завършил нощес ", съобщи още министър председателят и добави, че всяка от страните има своята логичност, никой не е споделил " не ", всеки споделя " добре, само че дано да се приготвят оптимално добре .
 Без дата за еврочленството на Северна Македония и Албания
Без дата за еврочленството на Северна Македония и Албания

Макрон не е уверен, че страните са готови

Министър-председателят Борисов означи, че е разговарял с сътрудника си от Република Северна Македония Зоран Заев и го посъветвал да не си подава оставката.

" Свършил е доста работа и има още какво да се направи ", акцентира Борисов. Той подсети, че когато България е направила своя цивилизационен избор, всички политически партии в страната ни са били безапелационни, че това е нашият европейски път.

По отношение на Многогодишната финансова рамка, която европейските водачи следва да разискват , министър-председателят Борисов бърна внимание, че е значимо да не пострадат кохезията и земеделието и да се акцентира повече на нововъведенията и киберсигурността.
 Лайен: На този стадий няма решение за договаряния със Северна Македония
Лайен: На този стадий няма решение за договаряния със Северна Македония

Дълбоко съжалява, тъй като има вяра, че тези страни поставиха огромни старания

На въпрос по отношение на идния европейски отчет по механизма за съдействие и инспекция за България , министър председателят Борисов съобщи, че е оптимист.

" Изпълнили сме всички рекомендации. Няма нито една дума, по която Брюксел да е желал наше решение и ние да не сме го изпълнили ", посочи министър-председателят.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР