Нищо не е договорено, докато всичко не е договорено –

...
Нищо не е договорено, докато всичко не е договорено –
Коментари Харесай

Мария Габриел със загадъчно изказване за ротацията

" Нищо не е контрактувано, до момента в който всичко не е контрактувано " – по този начин вицепремиерът Мария Габриел, която би трябвало да поеме премиерския пост от Николай Денков през март, разяснява напрежението сред ГЕРБ-СДС и " Продължаваме промяната ". Лидерите на двете ръководещи партии влязоха в спор кой би трябвало да оглави Министерството на външните работи след ротацията.

Вицепремиерът Мария Габриел не отговори на въпроса наясно ли е, че Николай Денков, от който би трябвало да поеме премиерския пост през март, и " Продължаваме промяната " имат искания техен претендент да оглави Министерството на външните работи след ротацията. Каза единствено, че е значимо разговорът сред партиите, които поддържат ръководството, да продължи:

" Спомнете си още през цялото време разговорът сред мен и акад. Денков предупредели да съставим държавно управление, да имаме толкоз положителни резултати. Този разговор продължава сред мен и акад. Денков, сега в действителност се проучват всяко едно от министерствата, имаме още доста работа, през февруари са заложени ограничения, които би трябвало да бъдат изпълнени. Има още доста време ".

Габриел не отговори на въпроса склонна ли е да отстъпи поста на външен министър на Николай Денков при ротацията:

" Ние сме демократична парламентарна република. Всеки има правото на своето мнение. Докато има диалози и всеки си отстоява мнението това надалеч не значи, че те са безперспективни. Да, има несъмнено на моменти повече страсти, това не е първият подобен миг. Ако останем с това " Всичко е контрактувано когато е контрактувано " и когато виждаме цялото държавно управление по какъв начин наподобява, не виждам какво може да бъде опасност. Не забравяйте, едно държавно управление не зависи от един единствен човек, то зависи от екип. И аз това желая да видя, желая да видя, че всички сме екип в България ".
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР