Нищо не би попречило на Украйна да използва пакета Макрофинансова

...
Нищо не би попречило на Украйна да използва пакета Макрофинансова
Коментари Харесай

Украйна може да купи ядрено оборудване от нас с европейски пари

Нищо не би попречило на Украйна да употребява пакета „ Макрофинансова помощ+ “ (МФП+) за закупуването на нуклеарно съоръжение от България.

Това съобщи през днешния ден представителят на Европейската комисия Ерик Мамер в отговор на въпрос дали страната може да употребява помощта от Европейски Съюз за тази цел. Той напомни, че в границите на пакета на Украйна се обезпечават всеки месец по 1,5 милиарда евро.

Говорителката Веерле Нойц пък посочи, акцентира, че тази помощ е предопределена в поддръжка на платежния баланс и стабилизиране на макроикономиката на страната. Оборудването, което Украйна желае да закупи от България, е на стойност 660 млн. евро.

Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР