Нищо мистериозно няма в оставката ми. Изпълних всичко, за което

...
Нищо мистериозно няма в оставката ми. Изпълних всичко, за което
Коментари Харесай

Шефът на градския съд подал оставка, за да не се превръща в номенклатура

" Нищо мистериозно няма в оставката ми. Изпълних всичко, за което бях определен. Изпълних доста повече от концепцията си. Необичайно е, тъй като сме привикнали, когато успееш да се " докопаш " до пост, да останеш там оптимално дълго. Оттук нататък бихме се трансформирали в правосъдна номенклатура, каквато имаме задоволително в тази страна. " Така Калоян Топалов изясни пред Би ти ви решението си да напусне председателския пост в Софийския градски съд по средата на мандата си. Освен това Топалов напуща и правосъдната власт. С него си отива и заместничката му Биляна Балинова. След оставките от предходната седмица двамата отказваха коментар.

Топалов твърди, че оставката му няма нищо общо с спора му с основния прокурор Сотир Цацаров. Според него тезата за напън се употребява да се сплашат претенденти за заемане на този пост.

" Изпълнихме всичко в изискванията на невиждана офанзива. В по-голямата част от времето бяхме безусловно сами. Но показахме, че е допустимо да се работи, да се реализират резултати. Показахме по какъв начин се отстоява самостоятелност на съд, от време на време и от самата страна ", добави Топалов.

По думите му пред него имало и други провокации, на които бил подготвен да откликне. Той обаче не даде детайлности. " Сега е моментът хората в системата, които получават наготово организиран и работещ съд, да защитят достиженията, които някой различен е направил за тях ", предложи Топалов.

Той напомни, че за последните 2 години в Софийския градски съд са правени повече инспекции в сравнение с 20 години обратно. " През цялото време те потвърждаваха, че нещата се трансформират, следваха нови инспекции. Идваха с поръчки да бъде открито нещо. Резултатите са видни. Всичко друго е заплашване и говорене, което да демотивира хората ", изясни Топалов.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР