Нищо конкретно не е наложило да прекратим договора с частната

...
Нищо конкретно не е наложило да прекратим договора с частната
Коментари Харесай

Явор Гечев за Златния гьол: Десетки милиони вече ще влизат в държавния бюджет

„ Нищо съответно не е наложило да прекратим контракта с частната компания, която стопанисваше „ Златния мочур “. Това е част от общата политиката и продължение на тематиката с лабораториите и контрола на границите, с „ Капитан Андреево “ и Шенген.

Обявихме, че прекратяваме контракта като продължение на всичко, което вършим. Изпратили сме предупреждение към компанията за това. Държавата ще изземе съответния надзор. Усещането на обществото е такова, дебатът е воден няколко пъти “. Това съобщи пред Би Ти Ви земеделският министър Явор Гечев.

Той акцентира, че още до момента в който е водел диалози с президента Румен Радев, преди да стане министър, едно от изискванията на президента е било да се реши казуса с „ Капитан Андреево “ в повсеместен аспект.

Основната задача на “Златния мочур “ е да дезинфекцира колите, които влизат на територията на България.

„ Вижда се, че всички политиканствания не замъгляват оценката ми като министър. Искаме да създадем държавно сдружение, което да бъде с общо ръководство на няколко ведомства. Ще има държавна компания, която ще ръководи „ Златния мочур “. Десетки милиони ще остават в бюджета на страната “, разяснява още Явор Гечев.

„ Въпросът е, че към този момент страната ще взема решенията за „ Златния мочур “. До два месеца би трябвало да правим всички действия, които са нужни – кадрови, експертни, ресурсни. Никой не чака да е безпроблемно. Договорът с компанията изтича на 12 март. Не е комплицирано да сложиш дезинфектант във вода “, уточни още министърът.

„ Никой от държавното управление не желае да свети над сътрудниците си. Няколко пъти съм бил зам.-министър, за първи път съм министър и мога да кажа, че този екип работи извънредно добре – решаваме проблемите дружно, не си пишем писма, а се виждаме и обсъждаме “, изясни земеделският министър след думи на служебния министър председател Гълъб Донев.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР