Ниш. На 8 ноември 2019 г. омбудсманът доц. Диана Ковачева

...
Ниш. На 8 ноември 2019 г. омбудсманът доц. Диана Ковачева
Коментари Харесай

Доц. Диана Ковачева заминава за среща на балканските омбудсмани в град Ниш

Ниш. На 8 ноември 2019 година омбудсманът доцент Диана Ковачева ще взе участие в среща на балканските омбудсмани, проведена от сръбския бранител на жителите Зоран Пашалич в град Ниш. Това оповестиха от пресофиса на омбудсмана . В рамките на интернационалната конференция: „ Укрепване на потенциала на институцията и увеличение на достъпността на омбудсмана за всички жители “ доцент Диана Ковачева ще показа работата на българската институция, а Зоран Пашалич ще регистрира резултатите от план за повишение достъпността до жителите, живеещи в отдалечени сръбски общини.
Двамата омбудсмани изслушваха проблемите на български и сръбски жители в обща приемна на територията на Република Сърбия в градовете Димитровград (Цариброд) и Босилеград.
Институцията на сръбския бранител ще показа пред балканските омбудсмани и положението на малцинствата в Сърбия, както и наблюдението си върху дейностите за битка с трафика на хора.
В последния панел на форума ще се дискутира укрепването на потенциала на омбудсманите в сходство с Парижките правила и правилата на Венецианската комисия – самостоятелност, безпристрастност, бистрота, плурализъм и оптимално необятен мандат при отбрана правата на индивида.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР