Нинова: Те са послушковци и правят каквото им каже ЕвропаЕдва

...
Нинова: Те са послушковци и правят каквото им каже ЕвропаЕдва
Коментари Харесай

Иво Христов натиска Радев за партия

Нинова: Те са послушковци и вършат каквото им каже Европа
Едва ли някой от тях още веднъж ще е в алената листа за Брюксел

Чакат Радев да направи партия

Има нужда Румен Радев да направи партия, даже от дълго време е трябвало да бъде основана такава партия. Това съобщи преди дни евродепутатът от Българска социалистическа партия Иво Христов. Той продължавал да бъде последовател на концепцията за президентска република. Да напомним, че Христов е първият шеф на кабинета на президента Радев.

Пред 2019 година Христов беше включен в листата на Българска социалистическа партия за евроизборите на избираемото четвърто място, преди водача на ПЕС Сергей Станишев. Наблюдатели тогава заподозряха, че вкарването на Христов в евролистата на Българска социалистическа партия бе заради това, че рейтингът на президента бе доста по-висок от този на партията и водача ѝ Корнелия Нинова.

Още от 2021 година Иво Христов стана рупор за основаване на президентска партия. Сега обаче апелът му е по-скоро израз на обезсърчение и увещание за честност към президента, считат осведомени. Този зов пристигна ден откакто водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова разгласи, че евродепутатите на Българска социалистическа партия са послушковци и вършат каквото им каже Европа. “Оценката за тях не е добра ”, сподели тя и по този начин даде знак, че надали някой от актуалните представители на Българска социалистическа партия в Брюксел ще попадне още веднъж в листите за идните през юни европейски избори.

Надеждата на петимата евродепутати от Българска социалистическа партия е Радев бързо да спретне своя партия и да ги включи в листите ѝ за евровота. Един от тях - Петър Витанов стана даже водач на Движението “Трети март ”, заченато след тирада на президента на Шипка и събра 268 000 подписа за референдум за запазването на 3 март като народен празник.

Елена Йончева също бе част от първия екип на Радев, след което стана народен представител, влезе под кожата на Нинова, която със мощ я наложи за лидер на листата за Брюксел през 2019 година Две-три години по-късно Йончева разгласи, че Нинова би трябвало да подаде оставка, за са не изпадне Българска социалистическа партия от дейната политика.

Отношенията Нинова-Станишев са известни от дълго време.

“Радев ще направи партия, но различен път ”, съобщи за “Труд news ” човек осведомен с тайните на “Дондуков ” 2. Според него ситуацията е като с неговия план за конституция, който Радев размахва от най-малко 6 години и никой не е видял. Той няма електорален капацитет, в случай че можеше, щеше да е направил партия, само че не може, безапелационни са наблюдаващи.

Според водача на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова президентът съвсем е удостоверил, че има потребност от политическа опция. “Това му е следващият неверен ход. Не му е за пръв път. Не е редно настоящ президент да прави партия. Укоримо е това държание, в случай че желае да взе участие в политическият живот, да напусне президентството, да оглави партия, да се яви на избори и да взе участие в изпълнителната власт. Другото е да се криеш зад вратата на президентството, зад имунитета, и да инженерстваш следващия план. Знаете, че президентът Радев сътвори “Продължаваме смяната ” и им даде мощно рамо в политическия живот ”, съобщи още Нинова.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР