Нинова с план за изключване на червените служебни министри от

...
Нинова с план за изключване на червените служебни министри от
Коментари Харесай

Червени войни за 18 места в парламента

Нинова с проект за изключване на алените служебни министри от пленума
Поне в 12 региона социалистите няма да вкарат даже водачите на листите си

Гуцанов и Анастасова желаят да са водачи в София

Червени войни за водачески места в листите водят между тях досегашните депутати от столетницата, поради предстоящ нов срив на гласове за Българска социалистическа партия на идните избори, научи “Труд” от членове на Националния съвет на партията.

Причината е, че вътрешно социологическо изследване показвало, че едвам сред 6,7% и 7,2% от хората, които ще гласоподават, ще дадат вота си за Българска социалистическа партия. Това значи, че алените ще имат 18-20 депутати в 48-то Народно събрание (в 47-ото Народно събрание бяха 26).

Вътрешнопартийни сметки демонстрират, че най-малко в 12 многомандатни изборни региони партията, ръководена от Корнелия Нинова, няма да може да класира за Народното събрание даже водачите на листи. Почти несъмнено е, че Българска социалистическа партия няма да има нито един народен представител от Видин, от Кюстендил, от Шумен, от Враца, от Монтана. Под въпрос са и Ямбол и Сливен.

Това е повода да се търсят нови челни позиции за най-приближените на Нинова, разясниха досегашни депутати. Най-лесно разгадаем изглеждал казусът за Атанас Зафиров, който при последните избори водеше листата в Сливен. Сега можели без проблем да го трансферират в родния му Бургас, тъй като Петър Кънев към този момент бил извършил мандатите. Независимо, че е от гражданска квота, от Българска социалистическа партия са безапелационни, че няма причина за Кънев да се прави изключение. Драгомир Стойнев също бил навъртял допустимите по правилник три мандата и по тази причина към водаческото място в Пазарджик упоритости имал Крум Дончев. Зам.-министърът на земеделието Стефан Бурджев, който не получи допуск до класифицирана информация поради бурно минало, се е устремил към избираемата позиция на Вяра Емилова в Ловеч. Борислав Гуцанов и Ирена Анастасова се борели за челни позиции в столична листи.

Противно на упованията на вътрешната съпротива в Българска социалистическа партия към този момент Калоян Методиев, който бе началник на кабинета на Нинова като министър, нямал упоритости да става народен представител. Методиев щял да продължи да е началник на кабинета на Нинова, този път на “Позитано” 20.

“Труд” научи, че Нинова има проект за изключване на служебните министри Крум Зарков, Весела Лечева и Явор Гечев от Националния съвет на Българска социалистическа партия. Това се чака да се случи на утрешния пленум, а претекстът бил - нарушаване на устава, т. е. за никой от тримата нямало решение на Народно събрание да става министър.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР