Нинова разкри, че Съдебна охрана я е търсила в дома

...
Нинова разкри, че Съдебна охрана я е търсила в дома
Коментари Харесай

Нинова: Днес сутринта в 7.30 в дома ми дойдоха двама униформени от Съдебна охрана

Нинова разкри, че " Съдебна защита " я е търсила в дома й, с цел да я води, поради сигнала на Кирил Добрев. 

" Не знам дали това, което ще ви кажа, има връзка с вчерашната ни среща с основния прокурор Гешев, само че единствено ще изложа обстоятелства. Днес сутринта в 7.30 в дома ми пристигнаха двама униформени от " Съдебна защита ". " Съдебна защита " по закон извършва наложително довеждане. Както знаете, прокуратурата се пробва да се намеси във вътрешнопартийните каузи на Българска социалистическа партия ", разгласи през днешния ден в Народното събрание водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова, пише .

Припомняме, че при започване на октомври Корнелия Нинова разкри, че била извикана на разпит от прокуратурата по тъжба на Добрев, обвързвана с това, че не бил позволен на съвещание на Националния съвет на партията. Тя нападна държавното обвиняване, че поело в свои ръце „ вътрешнопартийния прелом “ в социалистическата партия. Днес Нинова трябваше да се яви на разпит в прокуратурата, само че това не се случи. Впоследствие Кирил Добрев не беше позволен и до второ съвещание на Националния съвет на Българска социалистическа партия на 8 октомври дружно с Калоян Паргов, като той още веднъж сезира способените органи. 

Според него контролната комисия на партията е направила „ следващи нарушавания на законите в страната и Устава на Българска социалистическа партия “. ОЩЕ: Не позволиха Кирил Добрев и Калоян Паргов до Националния съвет на Българска социалистическа партия Тя напомни, че Българска социалистическа партия са отказали да предадат документи от решение на партийните органи, както и да се явят на разпит, на който да дават пояснение по какъв начин и за какво сме дали своят вот по време на Националния си съвет. " Очевидно прокуратурата е задействала идната стъпка - наложително довеждане ", означи Нинова.  

Тя означи, че прокуратурата към този момент вика на разпит преброителите в Националния съвет. " Вече ме принуждават за следващ път аз да връчвам призовки на членове на Българска социалистическа партия за разпит. Има текст в закона, който споделя, че призоваването може да стане през шеф. Да обърна внимание, че ръководител на партията, не е шеф на членовете. Няма да извърша и това напътствие да връчвам призовки на членове на Националния съвет, които би трябвало да изясняват за какво Кирил Добрев не е позволен до съвещание на Националния съвет, на което апропо той присъстваше. 

Лидерът на Българска социалистическа партия акцентира, че са сезирали посланиците на европейските страни, инспектората на Висш съдебен съвет за дейностите на този прокурор. Тя посочи, че всички тъжби, подадени от Кирил Добрев, на инцидентен принцип попадат в ръцете на един и същи прокурор. " Изводите оставам на  вас ", сподели Нинова и отхвърли да назове името на представителя на държавното обвиняване.  

Тя обърна внимание, че през вчерашния ден по време на срещата си с Гешев не е получила нито един логичен отговор на въпроса кои са политиците, получавали чували с пари от КТБ и дали ще има неоправдателни присъди за строителството на водопровода в Перник и изхарчените пари за ремонт на язовири.   " Няма да стане по този начин. Преживели сме доста опити за вътрешнопартийни преврати и този няма да им се получи. Няма по този метод да позволим да слагат Българска социалистическа партия на колене по този въпрос. Ние сме свободни хора, нямаме зависимости от никого ", акцентира още Нинова.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР