Нинова категорична, че оръжие за Украйна и компромис за РСМ

...
Нинова категорична, че оръжие за Украйна и компромис за РСМ
Коментари Харесай

БСП май реже и Гюров, и Каримански: За БНБ трябва надпартиен банкер

Нинова безапелационна, че оръжие за Украйна и компромис за РСМ няма да има, другояче първите 100 дни на власт били позитивни
Българска социалистическа партия също наподобява няма да поддържат претендента на Кирил Петков за шеф на Българска народна банка. Социалистите се оповестиха за надпартиен претендент на мястото на двамата противници, излъчени от ръководещата коалиция.

Относно избора на гуверньор на Българска народна банка ръководителят Корнелия Нинова сподели, че шефът на Централната банка не трябва да е човек, излъчен от партиите в Народното събрание, нито да е народен представител.

„ Ще продължим да настояваме за единно предложение на обединението – банкер със сериозен интернационален опит “, акцентира тя.

Стартиране на процеса за присъединение на РСМ към Европейски Съюз да стартира след извършване на клаузите в контракта и ценене на националния интерес, отсече социалистката. Българска социалистическа партия изрично се афишират и против ангажирането на България във войната в Украйна. „ Всяко ново оръжие значи нови ранени и нови убити. Ние желаеме войната да спре и да се възстановяват връзките в Европа и в света “, сподели тя.

Иначе Националният съвет на Българска социалистическа партия прави оценка позитивно първите 100 дни на държавното управление. Очертават си два триумфа, една уязвимост, три задания и три казуса.

Успех да вземем за пример било, че държавното управление е съумяло да преведе страната през най-тежките зимни месеци посредством мораториума върху цените на енергоносители, посредством обезщетенията за бизнеса и борбата с опитите за операция в цените.

„ Това беше сериозна политика и те костваха на бюджета 4 милиарда лв., които се върнаха в бюджета. Вторият триумф е приемането на Бюджет 2022 “, регистрира Нинова.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР