Нинова и членове на БСП са получили призовки за разпити

...
Нинова и членове на БСП са получили призовки за разпити
Коментари Харесай

Съдебна охрана буди Нинова в 7.30

Нинова и членове на Българска социалистическа партия са получили призовки за разпити от прокуратурата, заяви водачът на Българска социалистическа партия по време на къс брифинг през днешния ден.

Тази заран в 7.30 в дома ми пристигнаха двама униформени от “Съдебна защита ”. “Съдебна защита ” по закон извършва наложително довеждане. Както знаете прокуратурата се опита да се намеси във вътрешнопартийните каузи на Българска социалистическа партия. Отказахме да предадем документи, както и да се явим на разпит, на който да даваме пояснения по какъв начин и за какво сме дали своят вот вътре в партията по време на Национален съвет. Очевидно прокуратурата е задействала идната стъпка – наложително довеждане, изясни пред публицисти Нинова.

По думите й извикани на разпит са преброители в Националния съвет на Българска социалистическа партия.

Вече ме принуждават за следващ път аз да връчвам призовки на членове на Българска социалистическа партия за разпит. Няма да извърша и това напътствие, безапелационна е тя, като разясни, че в закона има текст, който гласи, че шеф може да връчва призовки. Председател на партия, не е шеф, съобщи Нинова.

От Българска социалистическа партия са сезирали посланиците на европейските страни, следва да сезират и Инспекторат на Висшия правосъден съвет.

Тя съобщи, че след срещата с основния прокурор във вторник не са получили “смислен отговор ” по нито един от заложените от тях въпроси.

По думите й жалбите са подадени от Кирил Добрев “и стигат постоянно до еднакъв прокурор ”.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР