„Нинова е прашинка в историята на БСП, която вятърът ще

...
„Нинова е прашинка в историята на БСП, която вятърът ще
Коментари Харесай

Миков: Няма да правим нова партия, Нинова е прашинка в историята на БСП

„ Нинова е прашинка в историята на Българска социалистическа партия, която вятърът ще отвее след време. Проблемът е накъде върви Българска социалистическа партия, с какви хора и за какво променя на себе си. Нямам никакъв пръст в това толкоз членове да се отдръпват. Ръководството направи по този начин, че доста приятели в един миг да кажат„ чао”.

Това съобщи някогашният ръководител на Българска социалистическа партия Михаил Миков пред NOVA.

Той разяснява и локалния избор, който се организира преди дни. „ При частичните локални избори в две от общините – Срелча и Септември, не беше повдигнат претендент. Тези градове са знакови за партията. Българска социалистическа партия в този мандат на Народното събрание поддържа въоръжаването, в което взе участие и България. Една „ лява " партия, в случай че не е срещу войната, кое и е лявото тогава? ", попита някогашният водач на Българска социалистическа партия.

На въпрос би трябвало ли сътрудниците му да напущат депутатските банки, както прикани Нинова, Миков съобщи следното:

„ Всеки самичък избира дали да напусне парламентарната група или Народното събрание. Колегите ще бъдат подложени на напън, оплюване. От групата не за първи път излизат народни представители. Това е въпрос на персонална преценка. Не мога да се съглася, че един депутат е определен единствено от партийните гласове”.

Той съобщи, че не знае по какъв начин ще се развият връзките в Българска социалистическа партия.

„ Това са живи хора, които в даден миг могат да създадат персонална преценка и да си тръгнат. По-скоро Нинова би трябвало да направи старания да задържи членовете към концепциите в страната”, разясни Миков.

Според него „ лявото” е мощно раздробено от години.

„ Това стана още преди 3-4 години, когато Нинова разтури „ Българска социалистическа партия лява България”. Това накъсване вървеше един път като разцепление сред комунисти и социалдемократи и повторно вътре в самата БСП”, сподели още Михов.

„ Няма да създадем нова партия, тъй като към момента има късмет социалистите, които са в Българска социалистическа партия, да схванат каква замяна се прави на върха на партията. Има разминаване сред думи и каузи. Опозицията като термин беше измислена много спекулативно от Нинова и беше комфортно употребена в цялата акция на прочистване”, съобщи някогашният водач на Българска социалистическа партия.

„ Мисля, че Българска социалистическа партия би трябвало да има подготвеност за съпротива, тъй като е допустимо в по-далечен проект партията да би трябвало да направи взаимни отстъпки, които крият опасности за съществуването й ", заключи Миков.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР