нимка PexelsНа 13 септември в Женева ще се проведе среща

...
нимка PexelsНа 13 септември в Женева ще се проведе среща
Коментари Харесай

Лидерът на талибаните се срещна в Кабул със заместник -генералния секретар на ООН

нимка Pexels

На 13 септември в Женева ще се организира среща за филантропична помощ за Афганистан. На събитието ще участва и генералният секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш, който означи по -рано, че сега тази страна " е на ръба на филантропична злополука ".

Лидерът на политическото крило на придвижването „ Талибан ”, което завзе властта в Афганистан - мула Абдул Гани Барадар, се срещна в Кабул със заместител -генералния секретар на Организация на обединените нации по филантропичните въпроси Мартин Грифитс. Това заяви през днешния ден представителят на радикалите в придвижването на талибаните Мохамед Найм на страницата си в Tуитър, предава Българска национална телевизия.

Според представителя на талибаните, Грифитс „ даде обещание да продължи съдействието и да окаже помощ на народа на Афганистан “.

Освен това дипломатът е уверил, че „ на идната среща на страните донори ще бъдат положени спомагателни старания за привличане на помощ “ за тази страна.

„ На собствен ред Ислямско емирство Афганистан (самоназванието, обещано на страната от талибаните), сподели готовността си да развиват всестранно съдействие с Организация на обединените нации “, акцентира Наим.

 

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР