НИМХ За 12 области на страната за понеделник е обявен жълт

...
НИМХ
За 12 области на страната за понеделник е обявен жълт
Коментари Харесай

Завръщат се кодовете за опасно време, идват сняг, дъжд и вятър

НИМХ За 12 области на страната за понеделник е разгласен жълт код поради мощен вятър и сняг. За Враца, Плевен, Ловеч, Габрово и Велико Търново кодът е за снеговалежи, а за Бургас, Варна, Добрич, Шумен, Ямбол, Хасково и Кърджали кодът е поради мощен вятър.

През нощта от запад преваляванията ще се засилват, в Западна България ще са най-вече от сняг, в останалата част от страната - от дъжд. През нощта и в утринните часове тук-там в централните региони на Дунавската низина ще има условия за поледици. Утре ще има забележителна облачност, с валежи от дъжд, на повече места и по-значителни като количество в Източна България. Ще духа до сдържан, в Източна България и мощен юг-югоизточен вятър. Температурите ще се покачат. Минималните ще са сред минус 1° и 4°, по Черноморието 5°-7°, оптималните от 5°-6° в северозападните региони до 14°-15° в Източна България и крайните югозападни региони.

Над планините ще има забележителна облачност и ще превалява сняг, под 1400 м – дъжд и сняг. Ще духа мощен, по билата до плевел югозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 ще е към 6°, на 2000 метра - към 0°.

На 26.03.2018 слънцето ще изгрее в 07:20 часа и ще залезе в 19:46 часа. Продължителност на деня 12:26 часа.
Източник: blagoevgrad24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР