НИМХ отива в МОСВ. Това реши Народното събрание с приемане

...
НИМХ отива в МОСВ. Това реши Народното събрание с приемане
Коментари Харесай

Депутатите решиха: НИМХ отива в МОСВ

НИМХ отива в Министерство на околната среда и водите. Това реши Народното събрание с приемане на текстове от Закона за водите на второ четене. Вчера синоптиците от Национален институт по метеорология и хидрология обявиха на уеб страницата си, че са в протестна подготвеност поради плануваната промяна в бранша и стопираха да осведомят за времето.

Основното тяло на законопроекта планува превъзмогване на съществуващата нормативна празнина по повод периода на деяние на Плановете за ръководство на речните басейни и Плановете за ръководство на риска от наводнения, нужни за ръководството на водите. Съгласно текстовете Плановете за ръководство на риска от наводнения за интервала 2016-2021 година и Плановете за ръководство на речните басейни за интервала от 2016-2021 година се ползват до приемането на обновени проекти.

В рамките на дебата бяха наранени и двете съществени тематики на законопроекта, като към момента не са признати всички текстове от отчета.

Министърът на околната среда Борислав Сандов съобщи, че забавянето на проектите за речните басейни и за ръководство на риска от наводнения е в основата на обстановката, тъй като се " гасят пожари ", " запалени " от ръководството на ГЕРБ. По думите му проектите е трябвало да се случат, само че изборът на съветник, процесът за разработване на критерии, методът, по който се е осъществил този план, е довел до това да няма план, който да може да се подложи на публично разискване, с цел да се завърши. " Заради това нещо имаме и наказателна процедура ", сподели още Борислав Сандов.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР