НИМХ обяви прогнозата до 16 юни на сайта си meteo.bg.След

...
НИМХ обяви прогнозата до 16 юни на сайта си meteo.bg.След
Коментари Харесай

В този ден от седмицата идва дъжд, гръмотевици и градушки

НИМХ разгласи прогнозата до 16 юни на уеб страницата си meteo.bg.

След жегите до 40 градуса идват дъждове, градушки и гръмотевици.

" Във вторник ще се задържи горещо. Ще бъде най-вече слънчево и съвсем безшумно или със слаб юг-югозападен вятър. След обяд ще се развива купеста облачност; вероятността за превалявания е дребна, само че въпреки всичко не е изключено в планинските региони в Западна България на обособени места да превали за малко. В сряда вятърът краткотрайно ще се ориентира от запад-северозапад.

След обяд ще се развие купеста и купесто-дъждовна облачност, тук-там ще има краткотрайни превалявания, съпроводени с гръмотевици.

В северозападната част от страната дневните температури ще са с 4-5 градуса по-ниски, а в южните и източните региони ще се задържат без смяна.

В четвъртък на повече места от запад на изток ще превали и прегърми, има нараснала възможност тук-там явленията да са интензивни, а преваляванията - обилни, ще има и условия за градушки.

Вятърът изначало ще е от изток-югоизток, след това ще се обърне от северозапад  и ще стартира да прониква релативно по-хладен въздух. В петък и събота оптималните температури в множеството места ще са сред 25° и 30°.

През първия ден ще има променлива облачност, тук-там, основно в югоизточните региони и планините към момента са вероятни краткотрайни превалявания. Ще духа слаб до сдържан северозападен вятър. През втория ден ще бъде най-вече слънчево; вятърът ще отслабне, в доста региони и ще стихне.

Сутринта ще е по-прохладно, дневните температури ще останат до 30°. В неделя ще бъде най-вече слънчево и съвсем безшумно. Отново ще стартира покачване на температурите.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР