Никулден - В 3 лунен ден е уязвима храносмилателната система,

...
Никулден - В 3 лунен ден е уязвима храносмилателната система,
Коментари Харесай

Хранене по лунен календар – понеделник – 06.12.2021

Никулден - В 3 лунен ден е уязвима храносмилателната система, коремната празнина, кожата. Възможни са стомашни колики и болки. Започналите болести в този ден са рискови, протичат остро и изискват незабавни ограничения. Крайно нежелателно е да се прави вътрешно изчистване, защото вместо предстоящият позитивен резултат, може да предизвикате проблеми. Старайте се да ядете постоянно, само че по-малко.

Днес може да се яде месо, риба. Луната поучава месото да е от " бързи " животни - да вземем за пример агнешко, пилешко, а от " бавните " - говеждо, свинско е най-добре да се заобикалят.

Храненето би трябвало да е уравновесено. Нужно е да се отдаде желание на горещите ястия и подправки, които оказват затоплящо деяние, изключително в случай че чувствате дефицит на сила (куркума, черен пипер, бахар, индийско орехче, карамфил, кардамон, чесън, люта чушка, горчица, хрян, канела). Ако пък имате прекомерно непотребна сила и напрежение, тогава по-меки подправки – корандър, канела, копър.

Желателно е да се пие парещ чай, мляко, затоплени с подправки. От останалия алкохол е добре да се откажете, защото през днешния ден укрепва отрицателното въздействие на безредните астрални сили.

Днешното предложение:

НИКУЛДЕНСКИ ШАРАН С ОРЕХОВА ПЛЪНКА

Продукти: 1 кг шаран, 1 ч. ч. счукани орехови ядки, 2 к. ч. растително масло, 1 глава кромид лук, 1 с. л. доматено пюре ( по желание), магданоз, черен пипер, сол. По предпочитание може да се прибавят и стафиди.

Приготвяне: Нарязаният на ситно лук се задушава в половината лой и малко вода до омекване. Прибавят се ореховите ядки, стафидите, доматеното пюре, нарязаният на дребно магданоз, черен пипер и сол.

Сместа се разбърква добре и се поставя в коремната празнина на шарана. Шаранът се зашива и се слага в намазнена тавичка, полива се с останалата лой и малко вода и се пече в умерена фурна.

Изпеченият шаран може да се залее със заливка, приготвена от 1 ч. ч. кисело мляко, 2 яйца, 1 к. л. брашно, сол, след което се запича още веднъж.

Любопитно: Днес всички би трябвало да се веселят, да се събират дружно да честват и да се поставят рибни ястия на масата. В древността рибите се смятали за знак на безсмъртието и мъдростта, а в античен Египет рибите ги имали за свещени същества. Според легендата римската богиня Венера се родила от морската пяна. Петият ден на седмицата римляните посветили на Венера и от този момент станало традиция да се яде риба в петъчният ден и до наши дни. На рибите постоянно се е гледало като на носещи благополучие и шанс, спомнете си и приказката за рибаря и златната рибка. В доста религии и култове се асоциира с живота и благосъстоянието. Рибите заобикалят тези места, където е осъществено ликвидиране.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР