Никоя правна норма, никой закон, колкото и съвършен да е

...
Никоя правна норма, никой закон, колкото и съвършен да е
Коментари Харесай

Проф. Пламен Киров за промените в Конституцията: Най-вероятно ще има сериозни изменения

" Никоя правна норма, никой закон, колкото и идеален да е той, не може да докара до баснословен резултат, тъй като законите работят посредством хората. Хората вършат по този начин, че законите да бъдат ефикасни и да доведат до задачите, за които са създавани. Така че ние не можем да кажем още занапред какъв ще бъде резултатът от предлаганите конституционни промени. "


Това съобщи в " Интервюто на NOVA " преподавателят по конституционно право и някогашен парламентарен арбитър проф. Пламен Киров. Коментарът му е по отношение на измененията в Конституцията, които бяха признати от Народното събрание на първо четене.

По думите му оттук насетне стартира същинската и забавна работа. " По Коледа стават чудеса, да се надяваме на хубави чудеса ", добави той.

" От конституционните промени, които бяха препоръчани, отпада единствено една – за смяна на датата на националния празник, защото е ясно, че той ще остане на 3 март. Другото предстои на доизкусуряване с предложенията, които ще създадат сред първо и второ четене депуатите в Народното събрание. Най-вероятно ще има много съществени промени и политическите сили от така наречен некоалиция са подготвени с тези оферти, само че те към този момент остават загадка и не са споделени с никого ", разяснява проф. Киров.

Целия диалог гледайте във видеото.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР