Никоя от партиите няма шанс да управлява самостоятелно, нужна е

...
Никоя от партиите няма шанс да управлява самостоятелно, нужна е
Коментари Харесай

Христова: Определянето на минималната заплата е погрешно

„ Никоя от партиите няма късмет да ръководи независимо, нужна е коалиция. Партиите не трябва да носят отговорност за обещанията си. Има риск всеки да желае да набута неговия масраф, неговата програмка ”.

Това сподели в предаването „ Твоят ден ” по NOVA NEWS икономистът Кузман Илиев в коментар за предизборните послания на партиите преди вота на 2 април.
 
Той се съгласи с мнението на някогашния обществен министър Христина Христова, че партиите носят доста малко отговорност за приходите и доста малко вземане предвид с разноските, които предстоят. „ Традиционно 40% от приходите на бедните българи отиват за храна. Там е и най-голямата инфлация ”, сподели Илиев.

Минималната заплата може да е над 1000 лв. следващата година

Според някогашния обществен министър Христина Христова има разминаване сред духа на директивата за минималните заплати. „ Много имам вяра, че новият парламент ще премисли това записване на МРЗ в Кодекса на труда, тъй като не това е философията и духа на тази инструкция. При нея бе посредством групово договаряне да се търсят величините, които ще разрешат МРЗ да е половината от междинната заплата ”, сподели тя.
 
 istock istock
Според Илиев „ има доста задължения, които нямат пипане. От Плана за възобновяване и резистентност чакаме пари, само че не желаеме да го предоговаряме, тъй като той е гибелен за България ”.
 
„ Отиде на назад във времето тази работа с Плана, доколкото познавам европейските институции, това е доста сложна, бавна процедура ”, сподели Христина Христова.

 
Източник: pariteni.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР