Никоя друга страна в ЕС не е изложена на толкова

...
Никоя друга страна в ЕС не е изложена на толкова
Коментари Харесай

Как Русия очерня Германия

" Никоя друга страна в Европейски Съюз не е изложена на толкоз доста дезинформационни офанзиви, колкото Германия ", се споделя в отчет за битката против дезинформацията, направен в границите на плана EUvsDisinfo на Европейската работа за външна активност. Проектът има за цел да се покачат публичната информираност и разбирането за дезинформационните дейности на Кремъл.

Германия - цел на съветската дезинформация

От 2015 година насам в границите на плана са регистрирани над 700 дезинформационни офанзиви против Германия. Срещу Франция офанзивите са били към 300, против Италия - към 170, а против Испания - едвам 40. Докладът разказва систематичната и целенасочена акция, която водят против Германия близки до Кремъл медии. „ Тази акция би трябвало да основава неустановеност и да внася разкол, като по този метод разчиства терена за активността на формалните съветски представители “, написа в отчета, съгласно който в това време въпросните съветски медии упрекват немските политици, че не желаят разговор с Русия.

Документът предлага и един свеж образец: От началото на февруари съветските медии подхванаха акция, която употребява една фамилна драма в Берлин. Социалните служби там са взели под своята настойчивост три малолетни деца заради съмнението, че съществува опасност за тяхното благоденствие. Самите обществени служби не могат да разясняват детайлности, защото това би заплашило целостта на фамилията и сигурността на децата. В същото време обаче съветски политици и медии въодушевено употребяват фамилната драма за свои лични цели, добавяйки нови краски към облика на „ русофобска Германия “. Те упрекват немските управляващи, че систематично потискат руснаците, живеещи в страната. В съответния случай Агенцията за отбрана на децата и полицията са се намесили по решение на съда в Берлин. Медийното отразяване на този случай припомня на предходни сходни акции: с обвиняванията за някакво систематично угнетяване на руснаците и на „ християнските фамилии “, за „ откраднати “ съветски деца, които били дадени „ в ръцете на педофили “ и така нататък Германия играе рискова игра против Русия - настояват още съветските медии, представени в отчета. Авторите му считат, че тези медии разказват общественото пространство в Германия като доминирано от гръмогласния хор на някаква ирационална „ русофобия “, където се чували единствено малцина рационални гласове. Предлагат се и още образци за дезинформационните офанзиви на прокремълски медии против Германия.

Лъжи и измислици

Тези медии настояват да вземем за пример, че по време на последното си посещаване в Германия брачната половинка на Алексей Навални получила от немските управляващи специфичен инструктаж. Въз основа на фалшифицирани документи се твърди още, че тя била немска гражданка. Тези и други сходни измислени истории показват Германия или като кукловод на антируски акции, или пък като глупава марионетка, написа в отчета. Авторите му упрекват Русия в двулично държание: Кремъл и съветското Министерство на външните работи показват подготвеност за разговор, а в това време позволяват провеждането на сходни офанзиви.

В предходна обява на Бюрото за битка против дезинформацията към Външната работа на Европейски Съюз се загатва и България. В този текст от 11 февруари четем: „ Идентифицирани бяха многочислени блогове, мозъчни тръстове и изявления в периферни медии, които укрепват отрицателната осведомителна политика във връзка с западните ваксини. Тези изявления притеглят вниманието и печелят поддръжка най-много измежду антиваксърски групи в Украйна, България и Сърбия, както и измежду рускоезичното население в чужбина “.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР