Никой в комисията в НС, създадена специално за разследване на

...
Никой в комисията в НС, създадена специално за разследване на
Коментари Харесай

В парламента продължават да не се интересуват от тъмната връзка между Инерком и ЧЕЗ

Никой в комисията в Народно събрание, основана особено за следствие на договорката към закупуването на българския бизнес на ЧЕЗ, не е осведомен с лицето Никола Молчан.
Припомняме, че преди седмица се появи информация, че точно Молчан, който преди години е бил обвинен за ликвидиране, е връзката сред " Инерком " - купувача на българските активи на ЧЕЗ и чешката компания. Мъжът е участвал на срещата на 13 март 2018 година сред екипа на " Инерком ", благосъстоятелност на Гинка Върбакова , и управлението на " ЧЕЗ-България ".
Това обаче очевидно не трогва членовете на комисията. Проверка на кореспондент на в Народното събрание сподели, че нито един от членовете на комисията не се интересува от това по какъв начин чешки жител, упрекван в ликвидиране, внезапно се трансформира във връзка сред българска компания и най-голямото електроразпределително дружество у нас.
Пред наш кореспондент ръководителят на комисията Жельо Бойчев (БСП), който преди седмица даде обещание, че ще се запознае с информацията и ще разяснява, разгласи, че " няма потенциала да се среща с лицето Молчан " и чака на днешното съвещание " тези, които ще изслушваме да кажат ".
Бившият енергиен министър и сегашен ръководител на отрасловата комисия в Народно събрание Делян Добрев (ГЕРБ) разгласи, че не е чувал това име и то не му приказва нищо. Колегата му от ГЕРБ Димитър Лазаров също отхвърли да разяснява името.
Днес (27 март) в комисията трябваше да бъдат изслушвани ръководителите на Държавна организация " Национална сигурност " и Държавна организация " Разузнаване ", както и представител на Министерството на финансите. Оказа се обаче, че на закритото за медии съвещание, ръководителите на двете организации няма да участват.
Там бяха Николай Ненков – зам.-председател на ДАНС и неговите сътрудници Георги Стойнев , Емил Захариев и Евгени Евгениев – шефове на дирекции, имащи отношение по тематиката. На крайник при депутатите беше и Георги Миленов – зам.-председател на ДАР. " Ръководителите на службите се извиниха, само че сега по линия на партньорския продан се организира среща със западните ни сътрудници в Министерски съвет и президентството ", разгласи Бойчев.
Междувременно от " Инерком " осведомиха в известие до медиите, че през днешния ден е подадено съобщение за придобиване на надзор от страна на „ Инерком България " ЕАД върху предприятия от групата на „ ЧЕЗ а.с. " в Република България.
" Планираната централизация ще бъде осъществена въз основа на контракт за покупка на акции, подписан на 23 февруари 2018 година сред „ ЧЕЗ а.с. " и „ ЧЕЗ Бългериън Инвестмънтс Би Ви " от една страна като Продавачи, и „ Инерком България " ЕАД като Купувач ", се споделя в известието.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР