Никой в България не знае колко точно е територията, обект

...
Никой в България не знае колко точно е територията, обект
Коментари Харесай

Никой не знае точната площ на концесията за ски зона Банско

Никой в България не знае какъв брой тъкмо е територията, обект на концесията на „ Юлен “ в Пирин. Ситуацията е такава от 2001 година насам, когато концесионният контракт е подписан. Това стана ясно от думите на министъра на околната среда и водите Нено Димов през днешния ден. Самият Димов пък схванал за, по думите му позволената при сключване на контракта неточност, преди година.
 
Коментарът си екоминистърът направи, откакто през днешния ден основният прокурор Сотир Цацаров е изискал от премиера информация за подхванатите дейности по смяната на концесионният контракт за ски зоната над Банско.
 
Още през юни основният прокурор изпрати писмо до държавното управление, с което предложи смяна на концесионния контракт за ски зоната над Банско. Писмото касаеше и площта на концесията, която по контракт се смяташе че би трябвало да е 99 хектара, а на процедура концесионерът експлоатира повърхност от 164 хектара.
 
Днес обаче Нено Димов съобщи, че вследствие на неточност при подписването на контракта преди 17 години, все още никой не може да каже тъкмо колко  е площта обект на контракта.
 
„ На процедура това, което е написано в концесионния контракт и което е предложил основният прокурор, не е направено досега, тъй като на процедура е извънредно мъчно да се дефинира коя е тази зона. Цитира се явно зоната от 99,55 хектара, цитират се точки от 1 до 252. Но тези точки съставляват 818,46 хектара. Цитира се и териториалния организационен проект, който е от 1075, 9 хектара, т.е. имаме три територии. Нещо повече - цитира се териториално устройствения проект по точките от 1 до 252, което няма по какъв начин да съответствува, тъй като едното е с 818, другото е с 1075. Тоест още 2001 година е направена дълбока неточност, не е ясно по какви аргументи. През 2001 година е подписан този контракт, констатациите, които са и в писмото на основния прокурор, и във всевъзможни предишни документи, дават тези три площи, които споделих. Не е обяснен териториалният обсег “, съобщи Димов.-->
 
Как ще бъде обяснен този обсег, както и за какво не са подхванати ограничения за изясняването до момента, не стана ясно.
 
По въпроса за концесионната такса, пък, Нено Димов посочи, че идната седмица се чака министерски съвет да го оторизира да договаря с концесионера тя да бъде вдигната. 
 
Изменение и допълнение на контракта, който да бъде съгласуван с настоящото законодателство, в това число и концесионното възнаграждение
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР