Никой в България не беше чувал за Кристиан Костов, преди

...
Никой в България не беше чувал за Кристиан Костов, преди
Коментари Харесай

Кристиан Костов и мислите му под душа

Никой в България не беше чувал за Кристиан Костов, преди момчето да се качи на сцената на X Factor през 2015 година Точно тогава обаче той съумя трайно да прикове интереса на доста хора върху себе си. И в случай че въпреки всичко имаше такива, които и след края на музикалното предаване продължаваха да не знаят кой е той, то присъединяване му в Евровизия през 2017 година беше задоволително, с цел да знае в този момент всеки кой е Кристиан Костов.

Искрен, леко подозрителен и спокоен. Така Кристиан дефинира себе си, помолен да го направи в три думи. Но не би могъл да направи същото, в случай че би трябвало да употребява единствено три песни, тъй като слуша толкоз доста музика и харесва толкоз доста реализатори, че му е безусловно невероятно да ги сведе до три обичани.

Собствената му ария " Beautiful Mess " донесе на Кристиан второ място на Евровизия в Киев. Той стана и първият българин, притежател на премията за дебютиращи европейски реализатори, добили огромна известност отвън границите на личната си страна. Освен нея, Кристиан получи и друго огромно отличие - Изборът на публиката, в границите на връчването на оценките Европейски музикален дебют без граници в края на 2017 година

 Снимка 373753

И въпреки да си мислим, че Евровизия може би е най-голямото предизвикателство за него, в действителност се оказва, че не е по този начин.

" Най-голямото предизвикателство за мен е да направя по този начин, че да ме слушат колкото се може повече хора. А това не е по никакъв начин лесна задача. Евровизия беше страховит трамплин, само че единственото нещо, което в този момент ме движи напред, е да върша качествена музика. "

Доказателството е последната му ария " Get It ". Специална, по този начин я дефинира самият Кристиан. А повода е, че това е първият план, който основава самичък от начало до край. " Аранжиментът, музиката, текстът - всичко мина през мен. "

Но " Get It " е специфична и тъй като Кристиан работи в съавторство брат си Даниел. " Знам, че той в никакъв случай не би ме излъгал, че не би ме предал и че постоянно ще пази гърба ми. Когато Даниел и жена му Мария са до мен, се усещам спокоен. "

Спокоен, с цел да твори и основава нова музика. Макар Кристиан да признава, че най-сигурен измежду стиловете се усеща в соул, фючър поп и темп енд блус музиката, жанрът на " Get It " е забавен микс сред съвременен поп, темп енд блус и деликатна симбиоза от градски хип-хоп и въодушевени от азиатско звучене детайли.

 Снимка 373756

Защо тъкмо подобен микс от стилове? Да търсим ли някакви скрити послания?
Имам нужда да бъда оптимално откровен. Виждате ме ухилен на фотоси и видеа, само че имам и друга страна. Затова се веселя, че хората реагират положително и на един малко по-различен Кристиан Костов. Толкова доста хора ми писаха, че откриват себе си в текста на " Get it ". А това значи всичко за мен, тъй като виждам, че не съм самичък.

Ако песента и албумът би трябвало да имат обръщение, то то е, че животът не е единствено хубави моменти и позитивни страсти. Има и проблеми, само че тъкмо това го прави забавен. Искам хората да знаят, че в действителност в никакъв случай не са сами.

Защо избра Shower Thoughts (буквално " мисли под душа " ) за име на новото си EP?
Реших да го кръстя по този начин, тъй като открих, че дълбоките и забавни мисли изскачат, до момента в който хората вършат по-обикновени неща - когато са под душа да вземем за пример.

За страдание през днешния ден тези моменти са единственото време, в което можем да бъдем сами със себе си, тъй като само тогава сме отвън обсега на обществените мрежи и на всевъзможни други нелепости, с които се занимаваме.

Какво те въодушеви и по какъв начин реши самичък да пишеш песните си?
Вдъхнови ме едно момиче. След като ми пусна свои песни, които бяха в действителност страхотни, ме хвана за ръка и ми сподели, че същински има вяра в мен. Каза ми, че и аз мога да върша сходни песни, даже и по-добри.

Тя и думите ѝ ме извършиха с ентусиазъм и мисля, че новото EP се получи в действителност ужасно. Не знам по какъв начин да опиша музиката си с думи, само че мога да кажа, че това е най-хубавото нещо, което съм правил до момента.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР