Никой посланик няма право да си присвоява правото да говори

...
Никой посланик няма право да си присвоява правото да говори
Коментари Харесай

Радев се опълчи на Митрофанова

Никой дипломат няма право да си присвоява правото да приказва от името на българския народ. С тези думи президентът Румен Радев реши да се опълчи на съветския дипломат у нас Елеонора Митрофанова. След срещата на върха на НАТО президентът разяснява като верни дейностите на кабинета на Кирил Петков да извика за съвещания от Москва посланика ни там Атанас Кръстин.

Радев създаде и вест - че украинските бойци били по-добре оборудвани от нашите. Той подсети, че България има сериозен военен недостиг и по тази причина упорства кабинетът да вземе бързо решения за поддръжката на самолетите ни от състава на Военновъздушни сили. " Ясно е, че това към този момент не може да се случва от Русия ", сподели той.

И упорства да се вземе непрекъснато, устойчиво решение за авиацията. " Трябва да създадем всичко допустимо, с цел да не загубим качествата на летците ни ", сподели той. И съобщи, че е приказвал персонално с американския си сътрудник Джо Байдън за забавените доставки на новите американски изтребители у нас със период евентуално 10 години. " Това е извънредно доста време и не можем да го допуснем ", отсече главнокомандващият.

Той счита за удачно, в случай че не съумеят да се ускорят доставките на първите нови изтребители, да се обезпечи опция за лизинг на бойните самолети, само че втора употреба.

" Ако и това не стане, да търсим вид за лизинг на европейски изтребители ", разкри Радев. И съобщи, че е приказвал и с Марк Рюте, и с Марио Драги, и с Еманюел Макрон да се откри опция за това и от думите му стана ясно, че е срещнал схващане.

Германският канцлер Олаф Шолц и министър председателят Кирил Петков също щели да приказват по този въпрос в границите на деня през днешния ден.

" Ясно е едно. Има трезва оценка, че една от огромните задания на срещата бе да заявяваме ясно, че няма да допуснем ескалация на спора отвън воюващите страни сега.

И да препотвърдим, че НАТО няма да се намеси в този спор, с цел да се избегне експлоадирането на Трета международна война ", изясни още Радев след срещата на върха на Алианса.

По мотив апелите за изпращане на военна помощ в Украйна, Радев разяснява: " Всеки, който вземе решение за изпращане на военна помощ, би трябвало ясно да реши риска. Затова и Радев подсети, че би трябвало да се мисли за военна помощ за цивилното население.

" Можем да прибавим изпращането на самостоятелни средства за химическа и нуклеарна отбрана ", заяви още президентът.

ТЕМА преди 2 часа 814 преди 2 часа 434 преди 3 часа 3027
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР