Никой план за мир в Близкия изток не е съвършен,

...
Никой план за мир в Близкия изток не е съвършен,
Коментари Харесай

Борис Джонсън хареса плана на Тръмп за Близкия изток, Ердоган - не

Никой проект за мир в Близкия изток не е идеален, само че показаният от президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп си има своите достолепия и палестинското управление би трябвало да го обмисли. Това съобщи през днешния ден английският министър председател Борис Джонсън, представен от Ройтерс.

"Никой проект не е идеален, само че едно от достолепията на този е, че планува решение с две страни, той ще подсигурява, че Ерусалим ще бъде столица и на Израел, и на палестинския народ ", сподели Джонсън в Народното събрание.

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп съобщи, че неговият проект за споразумяване на израелско-палестинския спор ще разреши на Израел да направи огромна крачка към мира.

Израелският министър председател Бенямин Нетаняху сподели от своя страна, че в оферти от Съединени американски щати проект за споразумяване на израелско-палестинския спор се планува бъдещата палестинска столица да бъде ситуирана в ерусалимското предградие Абу Дис.

Така нареченият кротичък проект за Близкия изток на американския президент Доналд Тръмп подценява правата на палестинците и пробва да легитимира израелската окупация, съобщи през днешния ден турският президент Реджеп Тайип Ердоган, представен от Анадолската организация.

Отговаряйки на въпроси на публицисти на връщане от африканската му обиколка, Ердоган сподели, че проектът не служи на мира в района и на разрешаването на спора. Планът пренебрегва правата на палестинците и пробва да легитимира израелската окупация, акцентира турският президент.

Ерусалим е заветен за мюсюлманите, а така наречен кротичък проект на Тръмп, предлагащ Ерусалим да бъде оставен на Израел, в никакъв случай няма да бъде признат, добави Ердоган.

Върховният водач на Иран аятолах Али Хаменей съобщи през днешния ден, че мирният проект на Тръмп е жертван на неуспех и всички мюсюлмански страни би трябвало да му се опълчват, съобщи Ройтерс.

"Дяволската и зла политика на Америка към Палестина, наречена "сделката на века ", в никакъв случай няма да се материализира ", написа Хаменей в туит на фарси.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР