Никой от Продължаваме промяната не иска БСП да напуска коалицията

...
Никой от Продължаваме промяната не иска БСП да напуска коалицията
Коментари Харесай

Проф. Николай Радулов: Никой от ПП не иска БСП да напуска коалицията. Изчегъртването е метафора

" Никой от " Продължаваме промяната " не желае Българска социалистическа партия да напуща обединението В рамките на тази коалиция нямаме желание да арестуваме никой, който не е направил закононарушение. Изчегъртването е метафора ".

Това разяснява в " Денят стартира " по Българска национална телевизия специалистът по национална сигурност проф. Николай Радулов от Има Такъв Народ.

Тези арести би трябвало да са обосновани с задоволително доказателства, а не да стават пиар акции, акцентира Радулов, който е и заместник-председател на парламентарната комисия по вътрешен ред и сигурност.

Според него, борби в обединението няма. Има триене, което е обикновено за разнообразни партии, събрани на едно място. Той приема позицията на Българска социалистическа партия във връзка с войната.

По тематиката за специфичните служби Радулов съобщи:

" От началото на демократизирането на обществото имаше съревнование сред партиите, които идваха на власт, да слагат колкото се може свои хора в ръководството на службите. С всяка последваща смяна на властта управническата система беше обезкървена и в този момент имаме некомпетентни хора на доста значими места, от които зависи вътрешната и външната сигурност на България ".

В специфичните служби има останки от хората, които по една или друга причина са били свързани с някогашния Съветски съюз. Проблемът обаче е в това, че дълги години хората, които би трябвало да са готови за ръководство на специфичните служби, са заменяни с комфортни хора без благоприятни условия да извършват компетенциите, които мястото ги задължава, означи той.

Службите ни не са добре финансирани. Балансът във финансирането на службите е нарушен.

" Видя се, че когато разузнаването не е добре финансирано, резултатите са явни - ръководството не може да взима съответните решения ", безапелационен е той.

Русия разполага с доста съществени принадлежности като да вземем за пример качване цената на газа. Ако Европа желае да получава съветски газ, тя би трябвало да го заплаща. Икономически и финансово Русия не е напълно затворена, счита Николай Радулов.

Той посочи, че също така става въпрос за страна с невероятни запаси - тя разполага с огромно количество злато (По последни неофициални данни към 1 януари 2022 г - 2301,6 тона за $132 млрд, бел. ред.), а когато парите не могат да бъдат в приложимост, всичко може да се купува със злато. В исторически проект това към този момент се е случвало.

По думите на Радулов по-решителните ограничения на Европейски Съюз, на НАТО, на Съединени американски щати, които желае Зеленски, е предпочитание да се разпали международна война, а това е доста рисково.

Като част от НАТО, България е длъжна да се преценява със тактиката и тактиката, която избере Алиансът. " В този спор и в тази обстановка, в която сме сложени, ние нямаме независима воля ", акцентира той.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР