Никой от нас не е получил писмено обяснение. В случая

...
Никой от нас не е получил писмено обяснение. В случая
Коментари Харесай

Проф. Стоянович: Паметникът на Съветската армия е част от античовешки режим, трябва да си отиде

Никой от нас не е получил документално пояснение. В случая демократическият централизъм не е на високо равнище. Със сигурност не е в директна връзка с демонтажа на паметника на Съветската войска. Това сподели в предаването " Лице в лице " по БТВ историкът и някогашен министър на културата проф. Петър Стоянович  Петър Стоянович Петър Стоянович е роден на 25 юни 1967 година в София. Правнук е на Иван Стоянович-Аджелето,, откакто по-рано през днешния ден стана ясно Българската национална телевизия  спира излъчването на рубриката на проф. Стоянович " Живите архиви " в предаването на Георги Любенов по БНТ в събота. 
Всичко по тематиката: Демонтажът на Паметника на Съветската войска 93
Щом не те интересува рейтингът, качеството, очевидно те интересува нещо друго. Въпросът е на кого служи това нещо. Кой е поръчал свалянето, не знам. Не знам кой го е поръчал. Аз съм дребен човек, не ги разбирам тези неща, съобщи проф. Стоянович.

Това е един надълбоко изплашен за бъдещето си човек. В такива случаи се сещам за Гогол, който в предпочитание да изгони бесовете от себе си, най-после починал от недохранване в личния си работен кабинет, уточни някогашният министър на културата, визирайки генералния шеф на Българска национална телевизия Емил Кошлуков.

Историкът комемтира и тематаз а демионтажа на Паметника на Съветската войска.

Въпросът за законовата база беше на едно доста дилетантско равнище. Не може в 21 век една европейска страна да слага този въпрос. Нашата Альоша си отиде, след това какво става? Другата част от въпроса е чисто идеологическа. Няма значение дали някой харесва паметника идеологически. Когато един античовешки режим, какъвто беше комунизмът, сравним с нацизма и фашизма си отиде, неговите знаци би трябвало да си отидат дружно с него. Не може в центъра на една страна да има паметник на Хитлер, на Сталин или на Мао Цзедун. Човек може да харесва или да не харесва Съветския съюз, Съединени американски щати или Европейски Съюз, само че има една морална линия, когато не би трябвало да пресича. Този монумент е част от това извънредно време, съобщи проф. Петър Стоянович  Петър Стоянович Петър Стоянович е роден на 25 юни 1967 година в София. Правнук е на Иван Стоянович-Аджелето,.

Ние продължаваме да не сме написали тази част от историята по естествен метод. Смятам, че този диалог може да бъде извършен умерено и на научна база. Но нормално тук се намесва политиката и всичко става доста по-различно, сподели още историкът.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР