Никой от лявата страна на залата не иска, не може

...
Никой от лявата страна на залата не иска, не може
Коментари Харесай

Депутат от ГЕРБ към БСП: Партията ви фалира!

Никой от лявата страна на залата не желае, не може и не признава, че БСП е банкрутирала. Винаги, когато идвахте на власт, страната банкрутираше. Сега ви е доста мъчно да признаете, че вие и вашата лидерка се упражнявахте в полето на популизма върху това какви заплати получават народните представители. Днес имаме импортирано кардинално предложение и можете да го подкрепите или не. Това сподели националният представител от ГЕРБ Маноил Манев от трибуната на Народното събрание по време на дебатите за намаляването на партийните дотации, написа novini.bg.

„ Ако намерите теза, оборваща изказванията ми, мога да се извиня. Само че няма такава “, добави депутатът от ГЕРБ.

„ Вие оферирате да заметем под килима тематиката, а тя е елементарна, че българските жители имат друго от нашето виждане за финансирането на политическите партии. Единствено господин Борисов и неговата партия направиха предложение по какъв начин това да се реши “, напомни Манев.

„ Опасенията ви, че в този момент ще продаваме партиите, са странни. Каква теза е това, сътрудници? Ние в правова страна ли живеем? Когато законът споделя, че не можеш да бъдеш финансиран от незаконна активност и да харчих такива пари, не го правиш. Как може даже да го допускате? “, възмути се  Маноил Манев.

„ Лъжете, че Българска социалистическа партия е банкрутирала, за което ще си носите отговорност “, съобщи в отговор Филип Попов от Българска социалистическа партия.

Той попита кой е дал право на ГЕРБ да печелят от лихвите на депозита на държавната си дотация или по какъв начин може премиерът Бойко Борисов да кара служебния си джип и да раздава пари, с цел да печели избори.

„ Няма по какъв начин една партия да банкрутира, тя не е комерсиално сдружение. Ние сме събрани от хрумвания, те няма по какъв начин да банкрутират. Но това вие не го разбирате “, сподели от своя страна зам.-председателят на ПГ на " Българска социалистическа партия за България " Георги Свиленски.

„ Партията си прави бюджета в рамката на годината, прави активността си и се явява на избори. Партията ви влезе в политиката с два заложени жилището, само че други излязоха с по 10. Говорите за морал, само че обяснете на българските жители, по какъв начин става това “, прикани депутатът от Българска социалистическа партия.

В отговор бе препоръчано да се сравнят икономическите индикатори на държавните управления на Българска социалистическа партия и ГЕРБ.

Манев бе безапелационен, че една партия може да банкрутира и даде образец: „ Когато имаш да даваш едни пари на страната и нямаш от кое място да ги дадеш, тогава си фалираш. Популизмът по тази тематика получи своя връх през днешния ден в ляво. Забравихте ли предаванията с едни обществено слаби хора, които не помнели дали са давали едни пари. имаме предложение, чухме вашите опити да го замажете. Вие нямате нищо, даже пари нямате “.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР