Никой няма Вяра на Вяра Тодева, областния управител на София.

...
Никой няма Вяра на Вяра Тодева, областния управител на София.
Коментари Харесай

Никой няма Вяра на Вяра Тодева: И ГЕРБ и БСП зоват за оставка

Никой няма Вяра на Вяра Тодева, регионалния шеф на София. Тя взе решението пъкъл върне методът, по който са а разпределени комисиите в СОС. Това разгневи политическите партии.

„ Тодева приказва с думите на ПП-ДБ, тя извършва политическа поръчка. Днес работата в София за следващ път стопира. Днес още веднъж ръчната спирачка за работата в София беше дръпната, не от кого да е от Вяра Тодева, в качеството си на общински консултант. Ще желаяме от управлението на ГЕРБ Тодева да бъде отстранена при ротацията “, сподели Антон Хекимян, лидер на групата в СОС. „ Работата на СОС е самостоятелна, а не назначена от друга централа. Г-н Георгиев ще опише какво се случи на 8 при взимане на решението и кой е взел участие в комисиите. “

Георги Георгиев съобщи на собствен ред, че това е политическа поръчка и очевидна форма на политически рекет

„ Политическа партия, посредством своя регионален шеф, се пробва да окаже напън, с цел да получи повече председателски места в съвета. Колега Ставрев, първия път три месеца не работеше съвета, тъй като няма ръководител, който да е техен. Избрахме техен ръководител, оказа се, че това не стига. Колегите имат не една, а три комисии “, изясни Георги Георгиев. „ Да твърди някой, че не е знаел по кое време и какво гласоподава, основава други терзания. Трябва да си скъса дипломата юристът, който е подготвил заповедта. “

По думите му битката е била за ползите и проблемите на жителите.

„ Четирима ръководители на комисии са до нас. Прегледаха преписките и свикаха съвещание. Никой от ПП-ДБ, Спаси София не се интересува от проблемите на жителите. Комисиите не работят 160 дни. Такова знамение не е имало. Надявам се при ротацията госпожа Тодева да понесе следствията си “, моли той.

И от Българска социалистическа партия обявиха, че желаят оставката на Тодева

„ За нас дейностите на регионалния шеф Вяра Тодева не са непредвидени. При нея нарушаването на законите към този момент е продължителен проблем, се споделя в позицията на общинските съветници от МК „ Българска социалистическа партия за България “.  След като си разреши да допусне безусловно нелегално нарязване на Паметника на Съветската войска, какво може да я спре нелегално да попречва работата на Столичния общински съвет като извърши политическо предписание. За нас нейните дейности са бойкот против града и жителите на София “, пишат те в позиция.

А от Политическа партия я опазиха. По думите им тя е взела вярното решение

„ Абсолютно сме съгласни с връщането на решението за комисиите от страна на Вяра Тодева. Сега към този момент ще има опция да се съблюдава една естествена процедура. Общинските съветници ще могат да се срещнат с проектопредложенията, ще могат да ги обсъдят “, каза Христо Копаранов, общински консултант от ПП-ДБ-СС. „ Така решението за избор на комисии ще бъде признато изцяло по разпоредбите. Още в четвъртък ние предупредихме, че по този метод съвещанието няма да е законосъобразно, и предупредихме, че новата сглобка ще цели да провали съвещанието “.

Върнатото решение визира и избора на заместник-председатели на СОС, което също би трябвало да бъде направено отначало, добави и сътрудника му Симеон Ставрев.

„ Имаме още една седмица до идващото съвещание на СОС, дано умерено обсъдим и приемем нещата, членовете на комисиите, и без борби да започве работата на Общинския съвет “, прикани Ставрев.

„ Ако изключителното съвещание беше свикано както ние искахме – да се организира в понеделник, всичко щеше да е законно “

По думите му методът на разпределение на местата в комисиите би трябвало да стане по транспарантен метод.

„ До момента няма нито едно извършено съвещание на комисия, тъй че отново споделям – нищо не постановяваше да се бърза толкоз, сподели още Копаранов. Докато в залата се водеха договаряния, очевидно някъде другаде се е водил успореден развой, и комисиите бяха разпределени непрозрачно, по тази причина Вяра Тодева взе най-правилното решение “, добави общинският консултант.

Източник: БГНЕС
Още вести четете в категория България
За още настоящи вести: Последвайте ни в Google News

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР