Никой няма право да псува, ако не иде да гласува.

...
Никой няма право да псува, ако не иде да гласува.
Коментари Харесай

Христо Мутафчиев: Никой няма право да псува, ако не иде да гласува

" Никой няма право да псува, в случай че не иде да гласоподава. Проблемът с гласуването не е в системата и в метода, а в човешкия фактор – и от едната страна, и от другата; и членовете на комисията, и гласоподавателите ”. Тавя съобщи артистът Христо Мутафчиев, ръководител на Съюза на артистите в България пред БТВ.

 

„ Най-големият мотиватор за хората да излязат да гласоподават е да видят прекия резултат от гласуването си. Трябва да се осведомяваме повече, само че и политическите сили би трябвало да опишат своите цели и стратегии на понятен език ”, пояснява доц. Александър Христов, информационен експерт.

 

„ Защо няма толкоз доста време тактика за просвета? Защото се пишат страшни приказки, нелепости. В нея би трябвало да е ясно – това е задачата, това е задачата и това е срокът, с цел да се образува бюджет. Излязохме на митинг на 1 ноември, с цел да запазим достолепието на специалностите си, свързани с културата и образованието у нас. Искаме тези средства освен за заплата, а тъй като и разноските за изкуства са доста увеличени сега ”, безапелационен е Мутафчиев.

 

„ Културата не е умряла, само че това, което вършат артистите, е доста скъпо. Така се събира публичен консенсус, с цел да даде опция на тези, които взимат решения, да се повлияят от това ”, сподели още доцент Христов.

„ Компрометирана е концепцията за правене на избори. След толкоз доста избори има отмалялост ”, добави той.

 

" Демокрацията е за интелигентни хора ", сподели още Мутафчиев.

 

Гласуването е независимост, опция, не е обвързване. Гласувам с машина – по-удобно е, по-приятно, по като за 21-ви век, съобщи доцент Александър Христов.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР