Никой никога няма да признае Каталуния за независима държава, заяви

...
Никой никога няма да признае Каталуния за независима държава, заяви
Коментари Харесай

ЕП: Никой няма да признае Каталуния за независима държава

Никой в никакъв случай няма да признае Каталуния за самостоятелна страна, съобщи ръководителят на Европейския парламент Антонио Таяни, представен от Асошиейтед прес.
Каталунският референдум за самостоятелност беше противозаконен и би трябвало да се възвърне върховенството на закона, счита Таяни.
Той се разгласи срещу ходатайство от страна на Европейски Съюз, определяйки рецесията като вътрешен проблем на Испания.
Същвременно испанското държавно управление съобщи, че ще приветства присъединяване на уволнения министър председател на Каталуния Карлес Пучдемон в нови избори, които Мадрид подреди да се проведат през декември.
В авансово записано видео послание през вчерашния ден Пучдемон прикани към мирна опозиция против решението на Мадрид да поеме надзор над Каталуния. Това беше и първото му изказване, откакто испанският министър председател Мариано Рахой разгласи в петък пакет от решения за директно ръководство от Мадрид и насрочване на предварителни избори. Първата реакция на Мадрид след изказването на Пучдемон беше в Twitter и тя гласеше, че това изказване е неразумно.
Продължават и митингите. Снощи в Барселона към 150 души на мотори и в леки коли минаха по улиците, с цел да изкажат несъгласието си с оповестената независмост. В петък испанското държавно управление наложи директно ръководство съгласно член 155 от конституцията. Вицепремиерът Сорая Саенс де Сантамария пое контрола над региона и институциите в нея.

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР