Никой не знае по-добре от майката, която дава живот, колко

...
Никой не знае по-добре от майката, която дава живот, колко
Коментари Харесай

Десислава Радева и съпругите на Ердоган и Вучич загрижени за световния мир

Никой не знае по-добре от майката, която дава живот, какъв брой скъп и нежен е той. Затова е извънредно значимо д а се насърчава ролята и гласът на дамите и майките в напъните за попречване на смъртоносни спорове . Това съобщи брачната половинка на президента Румен Радев - Десислава Радева . Изказването й е в границите на панел на тематика " Жени, мир и сигурност " по време на Анталийския дипломатически конгрес, в който тя взе участие по покана на Емине Ердоган - брачната половинка на президента на Турция. Информация за изказването на Десислава Радева беше публикувано от прессекретариата на президента.

Панелът " Жени, мир и сигурност " е отдаден на дейното присъединяване на дамите в мирните процеси и уговорката на интернационалната общественост за отбрана на дамите и девойките при въоръжени спорове. На полемиката участва и Румен Радев.
 В Анталия Радев подсети за ролята на дипломацията против войните
В Анталия Радев подсети за ролята на дипломацията против войните

Срещу рисковете от разгръщане на споровете предизвести Радев

Според Радева би трябвало да бъде осигурена лидерска роля на дамите като майки за решение на въпросите за мира и сигурностт а, наред с равноправното им присъединяване във всички останали публични и стопански процеси. " Майките, които нормално са най-близко до децата си в интервала на тяхното израстване, имат решаваща отговорност и опция да възпитат младите генерации по метод, който отхвърля насилието, и по този начин да допринесат за трайна позитивна смяна в настройките на обществото. Израстването на децата в среда, която отхвърля насилието и демонстрира пътя на младите към пълностоен живот като виновни мирни жители, е най-здравата основа за постигането на дълготраен мир ", разяснява тя. Според Десислава Радева е належащо интернационалната общественост да постави повече старания да притегли и стимулира дамите като майки за по-голямо наличие в процесите на създаване, възобновяване и поддържане на мира .

" Войните и споровете слагат дамите в изключително уязвимо състояние, само че в това време те са и образец за храброст във военни обстановки. Като съпруги и като майки дамите в действителност съставляват фактор с голямо значение за опазване на цялото общество ", сподели още съпрогата на президента. Забележителната резистентност на дамите е най-голямото доказателство за техния капацитет да допринесат за постигането на едно по-добро, по-мирно и по-сигурно бъдеще за нашия свят, уточни също тя.
 Радев и шефът на СОИС разискаха отбраната на интелектуалната благосъстоятелност в България
Радев и шефът на СОИС разискаха отбраната на интелектуалната благосъстоятелност в България

Двамата се срещнаха в Анталия

Десислава Радева изрази и загрижеността си от възходящото принуждение и спорове по света и от човешкото страдалчество, на които стме свидетели към момента. " С увеличението на броя на споровете, нараства и паниката за влошаващата се сигурност и сигурност за дамите в света, защото въоръжените конфликти имат несъразмерен отрицателен резултат точно върху тях ", означи тя. Радева съобщи също, че насърчаването на ефикасното присъединяване на дамите в напъните за реализиране на мир е приоритет за Организация на обединените нации, като посочи смисъла на резолюция 1325, призната единомислещо от Съвета за сигурност на Организация на обединените нации през 2000 година, по отношение на дамите, мира и сигурността.

В панела на тематика " Жени, мир и сигурност "  участваха също съпругата на турския президент - Емине Ердоган, Тамара Вучич - брачна половинка на сръбския президент , йеменската правозащитничка Тауакул Карман, която е носителка на Нобелова премия за мир през 2011 година, заместник-генералният секретар на Програмата за развиване на Организация на обединените нации (ПРООН) и шеф на департамента за Азия и Европа Ивана Живкович.

По данни на ООН над 600 милиона дами и девойки са живели в наранени от спорове страни през 2022 година , което е с 50% повече по отношение на с 2017 г.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР