Никой не знае какво се случва в момента и цари

...
Никой не знае какво се случва в момента и цари
Коментари Харесай

Политолог: Президентът нагнетява обстановката с твърдението, че изборите могат да бъдат откраднати

Никой не знае какво се случва сега и царува цялостен безпорядък. Консултациите при президента са следващото противоборство сред Румен Радев  Румен Радев Румен Георгиев Радев е български боен, генерал-майор от запаса. Бивш пълководец на и Бойко Борисов. За мен тези съвещания щяха да имат действителен резултат, в случай че президентът беше извикал ЦИК при закрити врата, бяха разисквани изискванията и след това беше взето решение от всички политически партии.

Това сподели в предаването "Още от деня " по Българска национална телевизия политологът Христо Панчугов по тематиката за датата за осъществяване на парламентарните избори и консултациите при президента.

"Има задоволително доста практики по света за провеждането на избори по време на пандемия. В България е същото - има избрани условия и всички от една година знаем, че тези избори ще се проведат в изискванията на пандемията.

Президентът, създавайки това напрежение и нагнетяване, че надали не изборите ще бъдат откраднати, може само да провокира противоположен резултат и да откаже българските жители да гласоподават.

Аз идеално разбирам проблемите на българската изборна система. Те не са свързани с купения избор и него няма да го решим в този момент. Фокусът би трябвало да бъде ориентиран към друго - основаване на доверие у българските жители, че вотът ще е почтен, нещо, което не виждам нито един български политик и нито една институция да прави. Също по този начин би трябвало да се изясни на жителите, че машинното гласоподаване е също толкоз положително и почтено, колкото и това с бюлетини. Ние сме единствената страна, която се тормози от провеждането на избори в изискванията на народна власт. За мен не е несъмнено, че ще има нов кабинет непременно след тези избори ", сподели още Панчугов.

Гост по теммата беше и Николай Облаков - основен редактор на платформата "Консерватор ".

"Тази обстановка е стихия в чаша вода. Не е толкоз значимо по кое време ще е датата на изборите. При президента отидоха някои съществени извънпарламентрани партии, само че и такива, които нямат никакъв късмет да влязат в новия парламент. Ясно се видя, че всичките тези партии имат големи разминавания по отношение на датата за изборите и бяха препоръчани много екстравагантни хрумвания - гласоподаване в 2 дни, ротационна промяна на шефовете на полицейските ръководства. Тези партии демонстрираха, че нямат ясни визии за това, което ще се случи след изборите. За образец мога да дам партията на Слави Трифонов, която няма никакви политически стратегии, с които вероятно да ръководи ", съобщи той.

"Усещането за нечестни избори ще се нагнети още повече с следващата смяна на Изборния кодекс в 12 без 5. Протестът от лятото беше бурен. Да, имаше основателни претенции, само че митингът избухна след рандевуто на Демократична България на плажа Росенец и към него се пришиха живи и не толкоз живи политици. Аз съм уверен, че ще бъде формирано ново държавно управление непременно, тъй като никоя политическа мощ няма интерес от нови избори ", безапелационен бе Облаков.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР