Никой не знае къде ще спре Русия. Това заяви пред

...
Никой не знае къде ще спре Русия. Това заяви пред
Коментари Харесай

Порошенко: Никой не знае къде ще спре Русия, България и Румъния може да са следващите

Никой не знае къде ще спре Русия. Това съобщи пред Sky News някогашният украински президент Петро Порошенко.

„ Може последващи да са Прибалтийските републики, Полша, Чехия, Румъния или България “, предизвести той.

Според Порошенко единствената гаранция за сигурността на Украйна е приемането ѝ в НАТО.

Той назова дейностите на Русия като „ явен образец за хибридна война “.

„ Имаше подправена евакуация на хора, подправена акция с измислени обстрели от Украйна, подправено навлизане през границата. Това не е украинска рецесия, това е съветска експанзия “, счита Порошенко.

По думите му единството и солидарността с Украйна са „ витално значими “ и страната му прави всичко допустимо, с цел да реализира мир.

Порошенко настоя, че Украйна стои „ един до друг “ със съдружниците на Съединени американски щати, Англия и Европа, с цел да позволи актуалната рецесия с дипломатически средства.

Бившият президент не изключва, че може да се стигне до вовнен спор, който да ескалира до най-сериозни от Втората международна война насам.

Медиата напомня, че почти 150 000-190 000 съветски бойци, според от отчетите, се натрупат покрай границата, а Русия отхвърля проектите си за навлизане и декларира, че силите са там за военни учения.

Порошенко беше президент на Украйна в интервала 2014-2019 година. Той загуби на последните президентски избори в страната през април 2019 година от Владимир Зеленски.

Въпреки че Порошенко приближи някогашната руска страна към Запада по време на мандата си като президент, критиците му го упрекват, че не е съумял да се оправи с корупцията и бедността. Срещу него се води и следствие за държавна машинация. В момента той се намира в Полша.

Mr Poroshenko told Sky News that Poland, the Baltic states (Latvia, Lithuania and Estonia), Czech Republic, Romania or Bulgaria could be in Vladimir Putin`s sights in future
— Sky News (@SkyNews)
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР