Никой не знае дали въобще ще има газ. Това стана

...
Никой не знае дали въобще ще има газ. Това стана
Коментари Харесай

Шефът на Булгаргаз: Никой не знае дали въобще ще има газ

Никой не знае дали изобщо ще има газ. Това стана ясно от чуването на изпълнителния шеф на " Булгаргаз " Людмил Йоцов пред депутатите от краткотрайната комисия в Народното събрание за доставките на газ за България.

Страната ни е платила на " Газпром ", само че парите са върнати, тъй като сме платили в долари, а не в рубли. България не се е съгласила на едностранното изменение в заплащането, което Русия се пробва да наложи. Както се разбра неотдавна - даже и да си платил в рубли, това не е никаква гаранция за сигурност на доставките, както сочи казусът със Словакия.

След април заплащанията към Русия стават със закъснение не поради нас, стана ясно още от думите му. Представител на " Булгаргаз " не е пътувал до Съединени американски щати с премиера и министъра на енергетиката, сподели Йоцов.

Компанията не е правила питане към търговците на полутечен газ, а е избрала съответен снабдител, който самичък е оферирал " Булгаргаз ". Офертата беше доста добра, нямаше по какъв начин да получим по-добра, аргументира се шефът на Булгаргаз, представен от News.bg.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР