Никой не вярва в победата на украинската армия на бойното

...
Никой не вярва в победата на украинската армия на бойното
Коментари Харесай

Френски политолог: Никой не вярва в победата на Киев на бойното поле

Никой не има вяра в успеха на украинската войска на бойното поле и връщането от Киев на изгубените от началото на украинския спор територии. Това съобщи в четвъртък френският политолог Паскал Бонифас.
„ За Путин обстановката става някак по-ясна. Той към момента не е победил, само че набира скорост, и, както от дълго време споделям, никой не има вяра във военна победа на Украйна. Никой не има вяра, че Украйна ще върне териториите, които е изгубила от 2022 година насам “, сподели той в предаването L'Invite на TV5 Monde. Бонифас също има вяра, че Русия ще успее да ускори позициите си на интернационалната сцена, в случай че Доналд Тръмп завоюва изборите в Съединени американски щати тази година и десните дойдат на власт във Франция, а водачът на партията Национално обединяване Джордан Бардела стане министър-председател на страната. Според него дясното държавно управление във Франция ще преразгледа доста връзките с Украйна и ще спре военната и финансова поддръжка за Киев. По-рано Володимир Зеленски сподели, че Киев не желае спорът да се протака и възнамерява да формулира своя проект за прекратяването му до края на годината. По-късно обаче той съобщи, че отхвърля предлагането за преустановяване на огъня за започване на договаряния с Русия, направено от унгарския министър председател Виктор Орбан, който посети Киев на 2 юли.
На 14 юни съветският президент Владимир Путин на среща с управлението на Министерството на външните работи назова условията за разрешаване на обстановката в Украйна. Сред тях са изтеглянето на украинските въоръжени сили от Донбас и Новоросия, отвод на Киев да се причисли към НАТО. Освен това Русия счита за належащо да бъдат анулирани всички западни наказания против нея и да откри безядрен статут на Украйна. Путин уточни, че в случай че Украйна и Западът откажат тези условия, те могат да се трансформират в бъдеще. Киев отхвърли съветския кротичък проект. Прессекретарят на съветския президент Дмитрий Песков акцентира, че Русия остава отворена за всеки разговор за Украйна, в това число с присъединяване на медиатори, само че при реализиране на задачите си.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР