Никой не вярва, че истинските виновници ще бъдат посочени с

...
Никой не вярва, че истинските виновници ще бъдат посочени с
Коментари Харесай

Кой лъсна в каналджийската схема, заради която издъхнаха двамата бургаски полицаи?

Никой не има вяра, че същинските виновници ще бъдат посочени с пръст
Оказа се, че каналът за трафик на незаконни мигранти през Малко Търново е управителен от българи, а не от тримата сирийци, които бяха изправени пред съда – Абдулах Шерефли, Ахмад Муфед и Омар Адиан.

Случаят закупи печална популярност около гибелта на двамата бургаски служители на реда Йордан Илиев и Атанас Градев.
Те издъхнаха в жестоката злополука, породена от Омар, който заби управлявания от него рейс в патрулния автомобил.

Припомняме, че в рейса бяха натъпкани 47 сирийски мигранти. Заради обстоятелството, че дерегистрирания от КАТ рейс с подправени регистрационни номера от Нидерландия е бил пропуснат от два поста на Гранична полиция, през които е минал с 90 км/ч., без да бъде спрян, принудиха вътрешния министър Иван Демерджиев да заприказва за присъединяване на служители на реда на приблизително равнище в каналджийската скица.

При все, че от случката мина повече от седмица досега към момента няма задържани чиновници на Гранична полиция. Единственият, който понесе някакви последици досега бе зам.-шефът на Гранична полиция – Деян Моллов, който подаде оставка по гледище на Демерджиев. Припомняме, че той минаваше за протеже на досегашния вътрешен министър Бойко Рашков.

Именно той бе посочен като главния провинен за възхода на каналджийството от предшествениците си Младен Маринов и Христо Терзийски.
Няколко самостоятелни източника потвърдиха думите на Демерджиев, че в каналджийството има забъркани чиновници на Гранична полиция.

Едва ли за някого ще е изненада фактът, че в схемата са забъркани и висшестоящи служители от Държавната организация за бежанците, както и чиновници от мигрантския център в Харманли.
Тримата задържани сирийци се оказаха подизпълнители на каналджиите. Те са били наети от знаков крими необут от Хасково, с цел да превозят мигрантите, всеки от които заплатил по 3 хиляди евро в Турция, с цел да премине незаконно в Сърбия.

Там те били поемани от представители на локалната мафия, които пък ги вкарвали незаконно в Румъния, а това им коствало още 3 хиляди евро.
Плащанията били осъществявани посредством арабската система „ хавала “, с цел да не носят мигрантите документи и пари в себе си, защото рискуват да бъдат ограбени.

Оказва се, че знаковият крими необут, за който ви споменахме нагоре е Кръстю Кръстев, по-известен като Къци Маймуната – авторитетна фигура от подземния свят от средата на 90-те години на предишния век, специализирал се в трафика на огромни колета хероин от Турция към Европа.
Твърди се, че през последните години крими организацията му е значима частица от интернационална скица за незаконен трафик на афганистанци, сирийци и африканци, влизащи в Европа от Турция през България.

Разбира се няма директни доказателства за тези изказвания, само че съгласно осведомени Къци Маймуната има голямо въздействие в управата на миграционния център в Харманли, откъдето сякаш съумяха да избягат Омар и Ахмад, упрекнати в трафика на бежанци и за тежката злополука, при която издъхнаха двамата бургаски служители на реда.

Двамата се употребили с благоволението на началниците в центъра за мигранти и постоянно се случвало да бъдат пуснати за по няколко дни.

Съмненията за водещата роля на български бандити в каналджийската скица се подхранват и от фирмата-продавач на рейса, употребен от триото сирийци Абдулах, Ахмад и Омар, с цел да бъдат превозени 47-те проникнали незаконно в България мигранти. Ден след гибелта на служителите на реда Йордан Илиев и Атанас Градев, притежател на автоморга от Хасково беше арестуван, защото е продал против 6 000 лева на сирийците бракувания рейс от кърджалийската компания „ Вирджиния-Н “ ЕООД, благосъстоятелност на предприемача Петко Костов.

Според осведомени, автоморгата в Хасково, откъдето е обезпечено возилото, е под неофициалния надзор на Кръстю Кръстев – Маймуната.
„ Публична загадка в Хасково е, че в автоморгата се вършат тайниците за дрога на тировете, които обслужват наркоканалите на Къци Майнуната. Най-вероятно договорката с рейса на „ Вирджиния – Н “ е фиктивна и служи като застраховка на каналджиите при възможен сакатлък, който за жалост се случи на 25 август “, разкрива осведомен.

Смята се, че измежду основните настоящи лица в каналджийската скица е шефът на районната дирекция на „ Гранична полиция “ в Смолян Ивайло Стоянов – Иво Бебето, дружно с шефове от бургаската конструкция на „ Гранична полиция “.
Твърди се, че каналджиите получават предварителна информация от чиновници на „ Гранична полиция “ от кое място тъкмо да прекарат огромни групи мигранти, като цената е по 100 евро на човек.

Впоследствие прекараните през границата с Турция мигранти се насочат до авансово конкретизирано от каналджиите място, с цел да бъдат натоварени в микробуси, рейсове, или камиони. Според недоказаната мълва, която обхожда Бургас, трафикантите заплащат на гранични постове, ситуирани в село Маринка и на пътя сред Китен и село Лозенец. Именно през село Маринка е минал и автобуса-убиец, ръководен от 15-годишия сириец Омар.

„ В Инспектората към Министерство на вътрешните работи е стартирало следствие против граничните постове, които са пропуснали рейса. Има данни, че граничния пост в село Маринка е получил 2000 евро рушвет, с цел да пропусне возилото. С рейса се е движила и кола със старозагорска регистрационна табела и със затъмнени прозорци. Автомобилът е следвал рейса чак до Бургас, когато е почнало полицейското гонене. Фактът, че колата с возещите се в нея мъже към момента не е открита подсказва, че става въпрос за проведена скица за трафик на бежанци, в която сирийците Омар, Ахмад и Абдулах са единствено подизпълнители “, настояват осведомени.
Според думите им, каналджиите от дълго време употребяват афганистанци, сирийци и други чужденци като водачи, прекарващи бежанци през България, с цел да избегнат наказателната отговорност.
Източник: Уикенд
Източник: kliuki.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР