Никой не трябва да ви казва, че е важно да

...
Никой не трябва да ви казва, че е важно да
Коментари Харесай

С този бърз тест за секунди ще разберете дали сте дехидратирани

Никой не би трябвало да ви споделя, че е значимо да пиете задоволително вода всеки ден – вие го знаете. Възможно е, обаче, към момента да сте обезводнени, даже да пиете задоволително вода. Как тъкмо е допустимо това и, по-важното, какво можете да извършите по въпроса?

Дехидратация

Има редица признаци, които могат да покажат, че евентуално сте обезводнени. Например, урината ви може да е доста тъмна на цвят. Също по този начин неприятният мирис или невъзможността да се потите могат да са сигнал, че не задържате или приемате задоволително течност. Ако пиете доста вода, няма да очаквате да сте обезводнени, само че въпреки всичко е допустимо.

Ето и няколко аргументи за това:

1. Не пиете задоволително постоянно

Осем чаши вода дневно би трябвало да са задоволителни, с цел да се поддържате хидратирани. Но се оказва, че не постоянно това е казусът – главно в случай че не разделите пиенето на тези чаши вода през целия ден. Например, някои хора могат да пият литър вода за час, само че не пият (достатъчно) през останалата част от деня. Специалистите предлагат да се приема вода = през целия ден, даже когато не сте жадни.

2. Не получавате задоволително електролити

Електролитите са нужни за преместване на течностите до вашите кафези. Под електролити имаме поради натрий, магнезий и калий. Бъбреците ви разчитат на електролити, с цел да оказват помощ на тялото ви да задържи водата, тъй че в случай че не приемате задоволително количество електролити, водата, която пиете, минава през вас, а не остава в тялото ви, с цел да помогне за попълване и поддържане на клетките ви. Лесно решение: пийте фреш от любеница или кокосова вода по-често, защото в тези две питиета има доста с електролити.

3. Имате диабет
 Лесно можете да накарате мозъка си да харесва здравословна храна Лесно можете да накарате мозъка си да харесва здравословна храна
Когато споделяме, че едно нещо ни е вкусно, а друго не, в действителност това не се дефинира толкоз от вкусовите ни рецептори, а от навиците и и...

Прекомерната жадност, съпроводена от дехидратация, може да бъде признак на недиагностициран диабет. Вашето тяло се пробва да изхвърли захарта, тъй че ви кара да уринирате постоянно, което може да докара до дехидратация.

4. Пиете неверно нещо

За страдание, някои питиета в действителност ви карат да се дехидратирате. Напитките, които съдържат кофеин, като кола и кафе, са образци за това. Опитайте се да не пиете прекалено много кофеинови питиета, а да ги замените с чиста вода.

5. Не пиете задоволително вода

Пиенето на два литра вода нормално би трябвало да бъде задоволително, с цел да предотвратите дехидратацията. И въпреки всичко някои хора се нуждаят от повече вода. Например, някой, който спортува доста, може да се наложи да пие литър вода повече.

Още от ЗДРАВЕ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР