Никой не трябва да слага личната си кариера над стабилността

...
Никой не трябва да слага личната си кариера над стабилността
Коментари Харесай

Шефът на БНБ трябва да има висок морал и етика. Три от четирите партии не подкрепят Каримански |

Никой не би трябвало да поставя персоналната си кариера над стабилността на България.  Благодаря на Андрей Гюров, че се отдръпна – показахме какво значи водачество, заяви министър председателят Кирил Петков след днешното разкриване на Института за компютърни науки, изкуствен интелект и технологии INSAIT в НДК.

" Когато няма съгласие, по-добре е да се направи стъпка обратно, вместо да се упорства непременно на нечия позиция на нечие място.   Нищо не изисква това бързо деяние сега да има нов гуверньор, може да се седне, да се приказва и да се избере сплотяваща кандидатура. В момента имаме кандидатура, на която три от четирите сътрудници не са съгласни ", сподели той.

В петък някогашният ръководител на Народното събрание и народен представител от " ИТН " Ива Митева разгласи, че министър-председателят е - а именно представител на България в Световната банка.

На въпрос за какво Каримански би бил подобаващ за представител на Световната банка, само че не и за началник Българска народна банка, Петков отговори:

" Гуверньорът на Българска народна банка би трябвало да има едно най-важно качество – висок морал и висока нравственос. Всякакви други банкови позиции, в това число и в Световната банка изискват просто механически професионализъм и познания. Но когато приказваме за най-висшата позиция в България в банковия бранш, която ще би трябвало да управялява всички парични потоци, които влизат и излизат от България, там етиката и моралът би трябвало да бъдат на напълно различен стандарт, който ние като българи би трябвало да пожелаваме. "
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР