Никой не трябва да очаква отстъпки от нас, заяви днес

...
Никой не трябва да очаква отстъпки от нас, заяви днес
Коментари Харесай

Ердоган: Отворете ни вратата към ЕС, а ние ще разчистим пътя на Швеция към НАТО

Никой не би трябвало да чака отстъпки от нас, съобщи през днешния ден турският президент Реджеп Тайип Ердоган по отношение на кандидатурата на Швеция за участие в НАТО, предава турската телевизия СиЕнЕн-Тюрк.

Ердоган приказва пред публицисти на летище „ Ататюрк “ в Истанбул преди да замине за Вилнюс, където ще взе участие в среща с шведския министър-председател Улф Кристершон, свикана от генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг, във връзка кандидатурата на Швеция за участие в пакта. Заседанието ще се състои в навечерието на срещата на високо ниво на страните от НАТО във Вилнюс.

Турският водач акцентира през днешния ден, че Анкара постоянно е подкрепяла курса на НАТО на " отворени порти ".

В същото време, с цел да се форсира процесът на Стокхолм за участие в НАТО, е належащо да се изпълнят всички разпореждания от тристранния меморандум (между Турция, Швеция и Финландия), съобщи Ердоган.

Президентът на Турция обвърза въпроса, обвързван с кандидатурата на Стокхолм в НАТО, с договарянията за присъединение на Турция към Европейския съюз.

Първо отворете пътя за присъединение на Турция към Европейски Съюз, а по-късно ще " разчистим пътя " за кандидатурата на Швеция (за НАТО), тъкмо както направихме в тази ситуация с Финландия, означи Ердоган, представен от Анадолската организация.

Турция чака към този момент 50 години да се причисли към Европейски Съюз, добави турският президент.

Турция към момента не е одобрила кандидатурата на Швеция за участие в НАТО. Анкара настояваше Стокхолм да затегне антитерористичното си законодателство и да екстрадира лица, считани от турските управляващи за терористи. В последно време обстановката се усложни още повече след демонстрация, при която в Стокхолм бе изгорено копие на Корана.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР