Никой не трябва да е изненадан от начина на поведение,

...
Никой не трябва да е изненадан от начина на поведение,
Коментари Харесай

Историк: Острият тон на РСМ отново може да отложи членството й в ЕС, с риск никога да не се случи

Никой не би трябвало да е сюрпризиран от метода на държание, който ни постанова новият министър председател на РСМ Християн Мицкоски. През годините той го е правил неведнъж в не по-малко остра форма. Това разяснява в предаването   " Нюзрум “ по Радио " Фокус “  историкът проф. Пламен Павлов.

" Очевидно самият водач на ВМРО-ДПМНЕ не е на равнището на един министър-председател. Езикът му е агитационен, неприличен и недодялан – не може да бъде дипломиран по никакъв различен метод “, изясни той.

Според него е допустимо Християн Мицкоски да е имал проект да се възползва от събитието, че сега у нас няма постоянно държавно управление.

" На процедура, става дума за една груба пропагандна изразителност – нищо повече. Той в действителност се обръща към своите лични гласоподаватели и поддръжници с това, че е в положение да принуди България и Европейски Съюз да преразгледат безапелационната позиция по въпроса за договарянията на РСМ за присъединението й към Общността. Ако си фантазира, че е допустимо, това е доста неприятна препоръка за самия него като политик “, изясни проф. Павлов.

Той моли новият министър председател на Република Северна Македония и поддръжниците му " да скъсат един път вечно с сходна реторика и сходно дискриминационно отношение към българите “.

" Острият звук от Скопие към София може да докара до следващо отсрочване на присъединението на РСМ във Европейски Съюз, с риск в никакъв случай да не се случи. И може би това е интимната цел на Мицкоски и на тези, които ме внушават тези хрумвания “, разяснява още историкът.

" Различни политически сили в личната ни страна спекулират с тематиката за Република Северна Македония. Сили като " ИТН “ и Българска социалистическа партия настояват, че сме вдигнали ветото, каквото в действителност ние в никакъв случай не сме налагали в дословния смисъл, и че това е било неточност. Напротив – това беше верният път. В случая, тематиката за РСМ се употребява за антизападно говорене от сили, които явно клонят на Изток и преследват някакви други цели. Така че ние би трябвало да запазим единството си по тематиката, само че без да използваме този мъчителен въпрос за вътрешнополитическа агитация и за партийно-политически спекулации “, приключи проф. Пламен Павлов.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР