Никой не спори за това, че трябва да възпитаваме децата

...
Никой не спори за това, че трябва да възпитаваме децата
Коментари Харесай

Даниел Вълчев посочи пробойните в Истанбулската конвенция: А защо не се защитават...

Никой не спори за това, че би трябвало да възпитаваме децата в дух на приемливост. Това, което съществува като проблем в самата спогодба е, че нейният обсег е извънредно неразбираем. Това е спогодба не за отбрана на дамите, а за отбрана на дамите на съображение пол. Това изясни в изявление за Българска национална телевизия някогашният министър на образованието проф. Даниел Вълчев, който сега е учител по право в Софийския университет, във връзка Истанбулската спогодба. „ Ако някой упражни принуждение над вас, тъй като сте жена, вие сте предпазена. Но в случай че някой упражни принуждение над вас, просто тъй като не харесва хората, вие не сте предпазени по тази спогодба “, изясни Вълчев на водещата на предаването „ Още от деня “.

„ Ако логиката е единствемо да защитим дамите, за какво на никое място в конвенцията не е предпазена бременна жена или жената-майка? Тя не се ли нуждае от по-голяма отбрана? Българското законодателство и всички естествени законодателства й дават по-голяма отбрана. Но не и тази спогодба “, уточни юристът. „ Няма за какво да се вършим, че това не е идеологически документ. Това е идеологически документ “, добави той.

„ Големият въпрос е друг – може ли ние изцяло да изключим биологията, когато се дефинират половете. Никакво значение ли няма “, уточни Вълчев. „ Тук се слагат доста въпроси – за какво брак сред двама, за какво не сред трима; за какво не брак мъж с майка си, която не е в детеродна възраст, за какво не татко с дядото – и двама не могат да родят деца... “

„ Някой ще каже в този момент, че вие напълно сте отишли в друга посока “, прекъсна го леко изчервената водеща. „ Въпросът е биологичните характерности на индивида имат ли значение за обществото или нямат “, посочи Вълчев. И попита, в случай че нямат значение, обществата нямат ли никакви морални спирачки. „ Аргументът, че по този начин е в Холандия, за мен не работи “, съобщи той.

Вълчев посочи, че няма никакво подозрение дали има „ втори проект “ в Истанбулската спогодба. „ Защо би трябвало да има спогодба, която да пази дамите на съображение пол? Не би трябвало ли да има спогодба, която да пази изобщо дамите на каквото и да е съображение? Аз няма, право да ви ударя, не тъй като сте жена, а изобщо нямам право да ви ударя. Не би ли трябвало по същия метод да се третира всеки един по-слаб? Даже не е въпросът не е дали вие сте жена. Хората изобщо не би трябвало да се удрят “, приключи Даниел Вълчев.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР