Никой не си е представял, че ще му се наложи

...
Никой не си е представял, че ще му се наложи
Коментари Харесай

Украински пианист свири в бомбоубежището, докато навън свистят снаряди

Никой не си е представял, че ще му се наложи да се крие подземен, че деца ще се раждат в метрото, а изкуството ще гони напрежението и кошмарите... Но не щеш ли се случва. От близо 10 дни хората в Украйна чуват сирени, които напълно действително предизвестяват, че над тях е надвиснала заплаха.

И в тези тежки дни мнозина потвърждават, че най-важното е да останеш човек. И че би трябвало да можеш да се справяш с актуалната обстановка и да продължиш напред.



Прави го и Максим, който споделя пред Би Би Си, че свири на пиано, с цел да успокои пулса си и с цел да помогне на хората да не помнят за малко звука от патроните и бомбите.

„ Когато виждам на открито, слушам изстрелите “, споделя той.

И добавя: „ Наистина е ужасно “.

„ Всяка вечер, когато си лягам, часовникът ми демонстрира, че пулсът ми е 100 удара в минута. Разбрах, че нуждая се от метод да си умря от напрежението. “

Мъжът споделя, че на всички им харесва това, което прави. „ Всички ми споделят, че изсвирвам ужасно, само че аз знам, че не съм толкоз добър. “

Едва преди три месеца той стартира да се занимава по-сериозно с пианото. И в този момент се надява някой по-добър от него да стартира да му прави компания. В бомбоубежището. Засега той свири, а децата към него пеят.
Източник: woman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР