Никой не се е свързал с мен по никакъв повод.

...
Никой не се е свързал с мен по никакъв повод.
Коментари Харесай

Александър Николов: Това, че ми се повдига обвинение, не означава, че ще спра да задавам въпроси

" Никой не се е свързал с мен по никакъв мотив. Повдигат се обвинявания без да са подготвени материалите ", разяснява Александър Николов по Нова телевизия във връзка на новината от през вчерашния ден, че прокуратурата му повдига обвинявания.

" Това че ми се изпраща обвиняване в интервал по избори, не значи че ще спра да задавам въпроси. ", сподели още Николов.

" Предпочитам всички, които са работили в екипа да имаме проблеми с прокуратурата, само че да сме си свършили работата, в сравнение с да приемем, че някой ще ни споделя какво да вършим и ще ощетява страната. "

От Софийската градска прокуратура потвърдиха през вчерашния ден, че са упрекнати трима души - Александър Николов като някогашен министър на енергетиката в кабинета на Кирил Петков, някогашният шеф на " Булгаргаз " Людмил Йоцов и зам.-министъра на енергетиката в остарелия кабинет Данаил Николов.

" Моментът не е инцидентен - намираме се в предизборна акция ", акцентира Николов и добави:

" Трябва да се задават въпроси по какъв начин се съблюдава публичният интерес в една система с доста пари, която може да финансира и политически планове. Има странни резултати в предишното - като разгледате фирмите надолу в сдруженията преди 2021 година Системата беше задължала с няколко милиарда. Един заем в НЕК от 1 милиарда 200 млн. лв. беше погасен (бел. р. по негово време), а те смятаха просто да си го капитализират. Бяха образувани структури на обезщетения, които обхващаха и природен газ - сега такава няма. "

Според Николов фирмата-посредник МЕТ, както я назовава Делян Добрев от ГЕРБ, към момента работи с " Булгаргаз " и усилва своя пазарен дял за сметка на този на държавното сдружение.

" Това не са медиатори това са търговски сдружения ", посочи още Николов.

По отношение на обвиняването си той сподели:

" Времето на сходни дейности - открадване на бизнеси, принуда посредством административни органи, завърши. Показаха го през вчерашния ден и реакциите на доста хора. "

Попитан още веднъж за заплащането на газа в рубли, Николов повтори тезата си, че казусът не е бил във валутата, а в метода на заплащане на газа. " България губи надзор, имаме неконтролируем валутен курс ", изясни отново Николов и попита какво сега прави българската страна, откакто Путин е отменил декрета си, с цел да си потърси невзетото количество газ.

" Страната може да заведе арбитраж, може дружно с Финландия, може да работи и посредством Европейската комисия - да има се провокира групов арбитраж. Причината да се спре газът на България и Полша беше, че тогава изтичаха договорите на двете страни и загубата в съда за Русия щеше да е доста дребна. ", сподели някогашният енергиен министър.

В България съветската взаимозависимост има доста лица, счита Николов. " Много пъти имаше обстановки и опити за неофициални срещи и по мое време. От декември до август 2022 нямаше заключена врата в министерство на енергетиката. Опитайте в този момент да си извършите една среща в министерството. ", прикани той.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР