Никой не познава дали пенсионерите с минимална пенсия от 523

...
Никой не познава дали пенсионерите с минимална пенсия от 523
Коментари Харесай

Шалапатова: 100 лв. е неадекватно подпомагане на пенсионер


Никой не познава дали пенсионерите с минимална пенсия от 523 лева действително нямат и други приходи, които да получават от друго място .. по никакъв метод няма да промени живота на пенсионерите. Toва съобщи някогашният обществен министър Иванка Шалапатова пред БТВ.

Тя дефинира като необичайно решението да се дадат по 100 лева великденски добавки единствено на една част от пенсионерите с пенсия под линията на беднотия . Когато се раздават пари ad hoc за великденски и коледни добавки не е съответно политическо държание, уточни Шалапатова. 100 лв. е несъответстващо подкрепяне на пенсионер, безапелационна бе тя.

Шалапатова е имала упоритостта да се оправи с изкривяванията в пенсионната система. Тя би желала да вдигне пенсиите до такова равнище, в което пенсионерите да живеят почтено, само че на база политически решения

Тя изясни, че няма да взе участие в акцията за предварителните парламентарни избори, защото не е партийно обвързана, а ще остане специалист в обществената сфера . Шалапатова чака новата политическа ориентировка дали ще бъде в името на хората или ще се заложи на популизъм. Тя не е получила оценка за своята работа като обществен министър, само че е имала постоянни срещи с някогашния министър председател акад. Николай Денков и някогашния вицепремиер и външен министър Мария Габриел. От тях Шалапатова не е чула рецензии за работата си. Шалапатова постоянно се е учудвала, когато е имало рецензия към нейната работа, която не е идвала от Денков или Габриел.

" Ключът, който намерихме като част от държавното управление е, че намерихме метод да влагаме средства за хората. Започнахме смяната с хората вътре в системата за дете, младеж или възрастен според от помощта, от която се нуждаят ", сподели Шалапатова.
 За обществения министър великденските добавки не са заигравка с пенсионерите
За обществения министър великденските добавки не са заигравка с пенсионерите

Ивайло Иванов счита, че оптималният застрахователен приход би трябвало да пораства, само че по формула
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР