Никой не обича да се тревожи... нали? Ако това е

...
Никой не обича да се тревожи... нали? Ако това е
Коментари Харесай

Причини да се тревожите, дори всичко да е наред

Никой не обича да се тревожи... нали?

Ако това е правилно, тогава за какво от време на време се усещаме толкоз неспокойни, когато животът е спокоен или всичко в близост е безпроблемно?

Можете да почувствате това като пердашене на сърцето, когато лежите в леглото или мислите ви прескачат, когато гледате телевизия. Или може да се пробвате да вършиме повече неща, с цел да не мислите за това?

Когато сте привикнали да живеете под стрес, почивката може да провокира тревога. Ако се чувствате тревожни, макар че нещата в живота ви най-сетне са се подредили, това може да е, тъй като сте толкоз привикнали да живеете в безпорядък, че не се доверявате на чувството, че сте спокойни.

Тишината и безгрижието може да възприемете като подозрителни, в случай че не сте привикнали с тях. Вашият мозък счита, че постоянно би трябвало да е в режим на оцеляване и чака да се случи идващото неприятно нещо.

Спокойствието постоянно идва преди бурята от безпокойствие - само че за какво? Терапевтите споделят най-честите аргументи, заради които спокойствието може да ви накара да се тревожите.

Тревогите на по-дълбоко равнище се издигат на повърхността

В спокойни времена на повърхността излизат мисли и паники, които нормално са потискани и буферирани от натовареността на ежедневния живот. Това нормално са паники на по-дълбоко равнище, може би за етапи на живота, житейски преходи или съществени терзания.

Прекъсването на „ ежедневните задания, препускането на мисли и усеща и условията на живота “ е това, което дава на мозъка ви пространство да се концентрира върху по-дълбоките паники.



Свикнали сте да мислите за най-лошите сюжети

Трудно е да се насладите на водата, в случай че се страхувате от акули. По време на спокойни времена множеството хора с безпокойствие са се научили неправилно да свързват сегашната лекост с идна стихия.

Вашият обезпокоителен разум ще ви каже, че след нещо положително постоянно следва нещо неприятно, тъй че не можете да си починете. Много хора плануват най-лошия сюжет и в положителни времена те не могат да се насладят на прекарването да бъдат в сегашното.

Прекалено сте фокусирани върху запазването на положителните времена

От друга страна, може да бъдете захласнати от това да останете в това положение на мира. Тези, които постоянно се борят с тревогата, не помнят преходната, непостоянна природа на живота и страстите. Подсъзнателно те изпитват боязън да не изгубят салдото и спокойствието, което имат.

Чувството на тревога е табиет

Наличието на тревожни мисли може да се усеща автоматизирано. Когато някой си почива, е всекидневно съзнанието му да мисли по какъв начин постоянно се тревожи и да има тревожни мисли, даже в случай че в този миг няма нищо, което да го накара да се усеща обезпокоителен.

Чувството на мира е непознато

За хората, които са привикнали да живеят със стрес, мощни шумове и безпорядък, спокойна среда може да бъде неуместна и странна.



Да бъдеш обезпокоителен е част от твоята еднаквост

Някои хора не знаят какво да вършат със себе си, когато не са разтревожени. Ако вашата еднаквост е обвързвана с „ да си нервозен и разтревожен, тогава моментите на мира могат да бъдат непреодолими, тъй като вашата „ еднаквост е компрометирана.

Изпитвате тревога със забавено начало

Може би сте минали през сложен план по време на работа или сте се справили с непредвидена изключителна обстановка, която изисква самообладание. Когато завърши, може да изпитате тревога със забавяне.

Когато хората са в положение да останат спокойни по време на стресови обстановки, тревогата постоянно се демонстрира, откакто стресът завърши.

Вашето тяло е приспособено към непрекъснато положение на тревога

Тревожността може да аргументи промени в дишането, нараснал сърдечен темп, гадене, надпреварващи мисли и други физически и умствени промени. Ако се усещаме тревожни през множеството време, тялото ни ще премине в предпазен режим и ще подсигурява, че се приспособява към актуалното ни положение.

Може да е реакция на контузия

Може да изпитате и реакция на контузия. Ако в предишното се е случило нещо, предизвикващо тревога или боязън, когато сте били спокойни или отпуснати, чувството за успокоение може да е сигнал за тялото, че идва опасност. Или може би някой ви е предиздвикал да се почувствате зле, с цел да се отпуснете в предишното.

Как, в действителност, да се насладите на спокойните моменти?

Отпускането би трябвало да е занимателно - и има способи да се насладите още веднъж на положителните моменти. Намерете действия и занимания, които ви харесват. Това е жизненоважно и може да помогне извънредно при тревога. Когато откриете тези задължения, наслаждавайте се на почивката и спокойствието.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР