Никой не може да управлява България без БСП. Ще бъдем

...
Никой не може да управлява България без БСП. Ще бъдем
Коментари Харесай

По-малко купен вот, по-добри резултати за партиите на протеста

Никой не може да ръководи България без Българска социалистическа партия. Ще бъдем трета политическа мощ, съобщи социалистът Румен Гечев в първи коментар след края на изборния ден.

Според Гечев служебното държавно управление провежда добре изборите, понижа мощно купеният и корпоративният избор, това се вижда от секциите, които обичайно гласоподаваха за ГЕРБ и Движение за права и свободи и отчасти Вътрешна македонска революционна организация.

Доближаваме се до действителния избор, резултатът на ГЕРБ се утежнява доста, защото е стеснен купеният избор, сподели още Румен Гечев.

Формациите на митинга, на смяна, покачват своята поддръжка, регистрира Мая Манолова от " Изправи се, мутри вън! ".

По думите ѝ гласоподавателите са показали мъдрост, а в този момент е ред на политиците да проявят мъдрост и да оправдаят упованията, с цел да бъде формирано държавно управление и дневният ред на хората да стане дневен ред на ръководещите.

Очерта като приоритет още от 1 септември - преизчисляването на пенсиите, започване на правосъдна промяна и поддръжка на хората в неравностойно състояние.

Манолова се ангажира с обществен разговор за състава на идващото държавно управление.

Изборните резултати са мотив не за персонални нападки, а опит да прочетем посланието на гласоподавателите. То за повторно тази година е за смяна на модела на едноличното ръководство, който имахме до момента, разяснява пред Българска национална телевизия Хасан Азис, зам.-председател на Движение за права и свободи и кмет на Кърджали.

България се нуждае от разговор и сядане на масата, безапелационен е той. Избирателите чакат партиите да седнат на масата, а не да се отхвърлят едни други, добави Хасан Азис.

Още на предишните избори декларирахме, че сме подготвени за държавно управление, което да стартира да работи и да извършва задачите и целите на страната ни, сподели още Хасан Азис.

" Демократична България " е подготвена за диалог с " ИТН ", когато стане ясно окончателното систематизиране на силите, сподели Антоанета Цонева.

Тя посочи, че сега няма такива съвещания с Има Такъв Народ, само че откакто излязат резултатите, е обикновено диалози да стартират за политики и за образуване на кабинет.

" Не бих го нарекла липса на разговор, по-скоро не сме открили подобен вид на взаимоотношение, каквото ние чакаме, да могат нашите експертни групи да беседват за законопроекти, върху политики и върху такава организация на дневния ред и на Народното събрание, и на изпълнителната власт, която да направи доста бързо каквото е нужно ", сподели Цонева.

Според нея след 45-ия парламент " Демократична България " демонстрира трайна наклонност и тренд нагоре.

" Виждаме от прогнозните резултати, че в действителност нашите старания са имали смисъл. Това е значимо, тъй като " Демократична България " е носителят на главния дневен ред на смяната. Трендът при нас е толкоз забележителен, че няма по какъв начин да не го отбележим ", разяснява още Цонева.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР