Никой не може да предвиди под какъв вид може да

...
Никой не може да предвиди под какъв вид може да
Коментари Харесай

Търсенето на извънземна истина също е извънземна истина

Никой не може да планува под какъв тип може да ни се явят рационалните форми на други същества във Вселената, само че можем да бъдем обединени от общи хрумвания

Ако имаше интелигентни същества някъде във Вселената, те щяха да споделят някои общи истини с нас. Първо, математическите, тъй като те са правилни по формулировка и мъчно опровержими. А също и физическите, тъй като масата на въглеродния атом на тяхната планета би била същата като на нашата. Но мисля, че бихме се съгласили с извънземните за други истини, с изключение на математическите и физическите, и би било потребно да помислим какви биха могли да бъдат те.

Мисля, че бихме приели като обща истина правилото, че следеният опит, който ревизира някаква догадка, ни дава право на по-голямо доверие в нея. Напълно евентуално е, че за извънземните, както и за нас положителната процедура в нещо може да ни направи по-добри в него. Може би ще се съгласим с истината за „ бръснача на Окам “. „ Бръсначът на Окам “ е най-разпространеното название на правилото за простотата в науката. Съгласно този принцип, от множеството теории, които изясняват един и същ проблем еднакво добре за предпочитане е най-простата, т.е. тази, която употребява минимум догатки. Така че можем да приемем, че в нито една от тези хрумвания няма нищо характерно човешко.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР