Никой не може да попречи на държава-членка на Европейския съюз

...
Никой не може да попречи на държава-членка на Европейския съюз
Коментари Харесай

Гърция защити България в спора ѝ срещу Северна Македония

Никой не може да попречи на държава-членка на Европейския съюз да слага свои лични проблеми в процеса на присъединение. Това съобщи представителят на гръцкото държавно управление Стелиос Пецас, разяснявайки изискванията, които България слага пред Северна Македония в процеса на европейската интеграция.

,,В процеса на интеграция ще се стремим да подсигуряваме, че гръцките ползи са удовлетворени'', акцентира формалният представителят на Атина.

Традиционно сме за подсилване на връзките на страните от целия район и - несъмнено, поддържаме европейската вероятност на страните от Западните Балкани. И ние ще продължим да го вършим. Следователно, както знаете, в предишното сме казвали, че ще отваряме и затваряме преговорните глави в сходство с нашите ползи. Ще се стремим в процеса на интеграция да подсигуряваме, че гръцките ползи са задоволени. В този подтекст никой не може да попречи на която и да е друга държава-членка да сложи свои лични проблеми в процеса. Надяваме се, че в края на пътя в действителност ще бъде отворена вратата за европейска вероятност и за тези страни, акцентира Пецас, представен от "Фокус ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР